Το project που όλοι αγαπήσατε είναι και πάλι εδώ! Και δεν θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε ένα δυναμικό comeback, έχοντας όλη τη Θεσσαλονίκη στο πιάτο μας. Το εστιατόριο Aelios Petra* άνοιξε τις πόρτες του και μας υποδέχθηκε με τον πιο «νόστιμο» τρόπο.
Μαζί με την Σοφία Τεφτσή ετοιμάσαμε ταλιατέλες με μοσχαράκι ραγού,απαλή κρέμα καρύδας με υπόξινη γεύση, τσιγαριστά μανιταράκια και τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm κονφί. Διαβάστε παρακάτω τη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
Για το μοσχαράκι ραγού:
- 1kg μοσχαράκι (ποντίκι) χοντροκομμένο
- 1τμχ καρότο ψιλοκομμένο καρέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο καρέ
- 1 τμχ σέλερι ψιλοκομμένο καρέ
- 6 τμχ μανιτάρια champignon χοντροκομμένα
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 20ml extra παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το μοσχαράκι
- Μόλις πάρει χρώμα βγάζουμε το μοσχαράκι από την κατσαρόλα και στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι,το καρότο,το σέλερι και το κλωνάρι θυμαριού
- Μόλις “χρυσαφισουν” σβήνουμε με 500ml νερό ή ζωμό λαχανικών
- Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μοσχαράκι και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 1 1/2 ώρες ή αλλιώς το βάζουμε στον φούρνο στους 180℃ αέρα, σκεπασμένο αεροστεγώς
Για τα τοματίνια κονφί:
- 10τμχ τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm
- 1τμχ κλωνάρι θυμάρι
- 1τμχ κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 8gr ζάχαρη
- 3gr αλάτι
- 15ml extra παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για 20’ στους 120℃
Εκτέλεση για το μοσχαράκι με τις ταλιατέλες:
- Μόλις είναι έτοιμο το μοσχαράκι ρίχνουμε τις ταλιατέλες και προσθέτουμε φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, δυόσμο ψιλοκομμένο 60ml κρέμα καρύδας,και 20gr παρμεζάνα
- Σερβίρουμε με τοματίνια κονφί και φρέσκο δυόσμο
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Aelios Petra για τη φιλοξενία του ?
Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ
Βρείτε το εστιατόριο Aelios Petra στην Β Πάροδο Ανεμόμυλων, στον Χορτιάτη
Google Maps: https://goo.gl/maps/cauTHxnt7zmgBuMC6
*Το Aelios Petra άνοιξε τις πόρτες του φέτος. Βρίσκεται λίγο πιο έξω από το χωριό του Χορτιάτη και είναι περιτριγυρισμένο από πράσινο. Ένας χώρος που επικρατεί το ξύλο και η πέτρα και θυμίζει πολυτελές σαλέ. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τη θέα στον Θερμαϊκό που σου κόβει την ανάσα.
Το εστιατόριο σας περιμένει από νωρίς το πρωί για πρωινό, το μεσημέρι για να απολαύσετε τη μεσογειακή κουζίνα του αλλά και το βράδυ για δείπνο και κοκτέιλ.
Μία μικρή γευστική απόδραση από την Θεσσαλονίκη 🙂