στραπατσάδα
05 Ιούν

Μία αλλιώτικη στραπατσάδα

Γνωρίζουμε ότι το καλοκαίρι είναι η περίοδος που όλοι βαριόμαστε περισσότερο από ποτέ να μαγειρέψουμε, πόσο μάλλον όταν τα φαγητά που σκεφτόμαστε να φτιάξουμε είναι δύσκολα και χρονοβόρα.

Σήμερα λοιπόν σας θα σας προτείνουμε μία εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη… αλλιώτικη στραπατσάδα που μας ενέπνευσε η σελίδα olivetomato.com να φτιάξουμε, μόνο με λίγα υλικά αλλά με πολλή διάθεση.

Μπορείτε να την απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θέλετε καθώς μπορεί να αποτελέσει τόσο ένα πολύ χορταστικό πρωινό όσο και ένα ελαφρύ απογευματινό.

Δοκιμάστε πόσο μοναδικά δένει η γεύση της τομάτας baby σε τσαμπί Lucia’s Farm με τα αυγά, την φέτα, τη ρίγανη και την φρέσκια μέντα και πείτε μας τη γνώμη σας.

 

Εμείς την λατρέψαμε!

 

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 τομάτες baby σε τσαμπί Lucia’s Farm
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ, διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φέτα
  • 1-2 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια μέντα

 

Πως θα την φτιάξετε:

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.

Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε και το λιωμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1 ακόμη λεπτό.

Κόψτε τις τομάτες baby στη μέση, προσθέστε τις και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τον τοματοπελτέ μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Το μείγμα πρέπει να γίνει αρκετά κρεμώδες.

Χτυπήστε καλά τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε τα στο τηγάνι.

Ανεβάστε τη θερμοκρασία και ανακατέψτε γρήγορα αλλά με προσοχή να μη διαλυθούν οι τομάτες και μαγειρέψτε την στραπατσάδα για άλλα 2 λεπτά.

Αφαιρέστε την στραπατσάδα από το τηγάνι και σερβίρετε την σε ένα πιάτο. Προσθέστε αλάτι αν το θεωρείτε απαραίτητο.

Τέλος, γαρνίρετε την στραπατσάδα σας με την τριμμένη φέτα, την ρίγανη και την φρέσκια μέντα.

 

Καλή όρεξη 🙂