αυγά
20 Οκτ

Πεντανόστιμα αυγά με σάλτσα μπολονέζ

Τα αυγά είναι για όλους μας μια γευστική λύση ανάγκης όταν θέλουμε να φάμε κάτι στα γρήγορα και δεν έχουμε πολύ χρόνο για μαγείρεμα.

Όταν βρούμε λίγο παραπάνω χρόνο όμως, υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι να μαγειρέψουμε τα αυγά και σήμερα θα σας παρουσιάσουμε έναν από αυτούς!

Έχουμε συνηθίσει να αναμειγνύουμε τα αυγά με τον κιμά για να φτιάξουμε κεφτεδάκια. Τώρα θα μαγειρέψουμε τα δύο αυτά υλικά σαν ένα ξεχωριστό πιάτο που είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε!

Για την μπολονέζ

Υλικά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
  • Μισό φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • 400 γραμμάρια ψιλοκομμένα τοματίνια Lucia’s Farm
  • Λίγη ζάχαρη

 

αυγά

 

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Τοποθετήστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Αυξήστε τη θερμοκρασία και τοποθετήστε τη ρίγανη. Ανακατέψτε για 1 λεπτό έτσι ώστε να αναδυθεί η μυρωδιά της ρίγανης.

Τοποθετήστε τον κιμά και ανακατέψτε για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέστε τον τοματοπελτέ και συνεχίστε να ανακατεύετε για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέστε το κρασί (προαιρετικά), τα τοματίνια και τη ζάχαρη, ανακατέψτε και μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια.

Καλύψτε μερικώς το τηγάνι και συνεχίστε το ανακάτεμα για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά.

Τέλος ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Για τα αυγά

Υλικά
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πάρτε ένα μέτριο κεραμικό ταψί και απλώστε στον πάτο του το λάδι.

Ρίξτε τον κιμά στο ταψί και απλώστε τον.

Με ένα κουτάλι της σούπας δημιουργήστε 4 τρύπες στο μείγμα.

Σπάστε ένα αυγό μέσα σε κάθε τρύπα.

Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω στα αυγά.

Ψήστε για 10 με 12 λεπτά μέχρι τα αυγά να γίνουν όπως τα προτιμάτε (μελάτα ή σφιχτά).

Ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμάκι για έξτρα απόλαυση!

 

Εμείς περιμένουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή μας και να μας πείτε τη γνώμη σας!

Καλή όρεξη. 🙂