σχολεία
08 Σεπ

Ανοίγουν τα σχολεία, αντίο τεμπελιά

Ο καιρός που τα σχολεία θα ανοίξουν και πάλι πλησιάζει. Είμαστε σίγουροι ότι έχετε κάνει ήδη όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την καινούρια σχολική χρονιά.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι η κατάλληλη στιγμή για να υιοθετήσετε εσείς και τα παιδιά σας, κάποιες καθημερινές συνήθειες που θα σας προσφέρουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής!

Πάμε να δούμε μερικές από αυτές.

 

Ξεκινήστε την ημέρα του παιδιού σας δυνατά

σχολείο

Το πρωινό εκτός από το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας. Μία πολύ καλή πρόταση αποτελούν τα αυγά με ψωμί ολικής άλεσης ή τα δημητριακά ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη με γάλα και μούρα. Γενικά πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως τα παιδιά πρέπει να ξεκινούν την μέρα τους με ένα γεύμα γεμάτο από πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, για να τους βοηθήσει να αντέξουν μέχρι το μεσημεριανό.

 

Αποφύγετε τις τροφές με πρόσθετη ζάχαρη

σχολεία

Η πρόσθετη ζάχαρη βρίσκεται σε πολλές τροφές τριγύρω μας (κέτσαπ, μπισκότα, δημητριακά, αναψυκτικά) και δεν έχει να προσφέρει καμία θρεπτική αξία στα παιδιά σας. Η συνιστώμενη ποσότητα πρόσληψης ζάχαρης για παιδιά ηλικίας 2-18 δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 6 κουταλιές του γλυκού ημερησίως.

 

Αντικαταστήστε το χυμό με τα ολόκληρα φρούτα

σχολεία

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά προτιμούν τους φρουτοχυμούς από τα ολόκληρα φρούτα. Γνωρίζετε όμως ότι όταν τρώμε ένα φρούτο ολόκληρο, ο οργανισμός απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά τους συστατικά όπως οι φυτικές ίνες; Όταν στύβουμε ένα φρούτο, χάνεται ένα μεγάλο μέρος αυτών των συστατικών και επιπλέον ο οργανισμός μας προσλαμβάνει περισσότερες θερμίδες!

 

Δώστε στα παιδιά σας ένα υγιεινό σνακ για το σχολείο

σχολεία

Προσπαθήστε να κάνετε το σνακ που θα φάνε τα παιδιά σας πριν το μεσημεριανό υγιεινό. Συμπεριλάβετε τροφές όπως φρούτα, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και νερό που θα δώσουν ενέργεια αλλά και θα κρατήσουν τα παιδιά σας ενυδατωμένα.

 

Προσέξτε τις μερίδες

σχολεία

Προσπαθήστε να κρατήσετε μία ισορροπία στις μερίδες που σερβίρετε στα παιδιά σας. Στο μεσημεριανό για παράδειγμα, γεμίστε το μισό πιάτο με λαχανικά, ¼ με πρωτεϊνη (ψάρι, κοτόπουλο) και ¼ με “καλό” άμυλο (καστανό ρύζι).

 

Δοκιμάστε ξανά και ξανά

σχολεία

Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα παιδί μπορεί να χρειαστεί να φάει κάτι έως και 15 φορές μέχρι να το συνηθίσει και να αρχίσει να του αρέσει. Όσο πιο συχνά δοκιμάζουν τα παιδιά σας καινούριες τροφές, τόσο περισσότερο θα τις συνηθίζουν. Για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να φάνε τις καινούριες τροφές πιο ευχάριστα, μπορείτε να τους τις σερβίρετε με διάφορους ευφάνταστους τρόπους! Μπορείτε να δείτε μερικούς εδώ.

 

Παρακινήστε τα παιδιά σας να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες

σχολεία

Οι αθλητικές δραστηριότητες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσουν τα παιδιά σας ένα υγιές σώμα αλλά και ένα σταθερό βάρος. Επίσης αποτελούν μία διέξοδο από την καθημερινότητα του σχολείου. Αν δεν θέλετε να γράψετε τα παιδιά σας σε κάποια αθλητική δραστηριότητα, μπορείτε απλά να πάτε για περπάτημα μαζί τους.

 

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας βοηθήσουν 🙂