χριστουγεννιάτικο δέντρο
18 Δεκ

Το πιο «υγιεινό» χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μαζί πλησιάζει και ο καιρός που τα παιδιά σας θα έχουν άπλετο χρόνο. Εκμεταλλευτείτε δημιουργικά αυτές τις στιγμές και μπείτε σε εορταστικό κλίμα μαζί με τους μικρούς μας φίλους. Σήμερα θα σας δείξουμε πως θα φτιάξετε το πιο υγιεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Υλικά:

Για το dip:

  • Μισό φλιτζάνι sour cream
  • ¼ του φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Για το δέντρο:

  • 3 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 14 τοματίνια Lucia’s Farm
  • Μισή κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 1 ½ φλιτζάνι κουνουπίδι
  • Περίπου 20 αλμυρά στικς

χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πως θα το φτιάξετε:

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε καλά τα υλικά του dip αφήστε τα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα προκειμένου να δέσουν οι γεύσεις τους
  • Πλύνετε καλά τα λαχανικά και κόψτε τα κοτσάνια τους
  • Σε μια γιορτινή πιατέλα, τοποθετήστε το μπρόκολο με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσετε ένα δέντρο. Επιπλέον τοποθετήστε και τα τοματίνια πάνω από το μπρόκολο, ούτως ώστε να σχηματίσετε μία γιρλάντα
  • Έπειτα, τοποθετήστε την κομμένη σε λωρίδες κίτρινη πιπεριά, ούτως ώστε να σχηματίσετε ένα αστέρι στην κορυφή του δέντρου. Στην βάση του δέντρου, τοποθετήστε το κουνουπίδι για να σχηματίσετε χιόνι
  • Αν θέλετε, μπορείτε να καλύψετε με το δέντρο και να το διατηρήσετε για έως και 4 ώρες στο ψυγείο
  • Λίγο πριν το σερβίρισμα, τοποθετήστε τα αλμυρά στικς προκειμένου να σχηματίσετε τον κορμό του δέντρου

Σερβίρετε το δέντρο με το dip που ετοιμάσατε ?