τάκος
15 Φεβ

Απολαυστικά τάκος με κοτόπουλο και τομάτα

Στη Lucia’s Farm μας αρέσει να δοκιμάζουμε κουζίνες από διάφορες χώρες. Αυτή τη φορά θα ταξιδέψουμε στο Μεξικό και θα σας δείξουμε πως θα φτιάξετε λαχταριστά τάκος με κοτόπουλο!

Ο συνδυασμός όλων των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε θα απογειώσει τη γεύση του πιάτου και θα σας εντυπωσιάσει.

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τα τάκος μας.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 τομάτες baby σε τσαμπί Lucia’s Farm
  • 230 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο χωρίς το κόκκαλο και την πέτσα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή πιπεριά χαλαπένιο, την οποία θα έχετε λιώσει σε ένα γουδί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λάιμ. Κρατήστε μερικές φέτες για το γαρνίρισμα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 6 μικρές πίτες καλαμποκιού, τις οποίες θα έχετε ζεστάνει

 

τάκος

Πως θα τα φτιάξετε:

  • Ζεσταίνετε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  • Προσθέστε τις τομάτες και μαγειρέψτε τις για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, φροντίζοντας να τις γυρίζετε συχνά με μία λαβίδα.
  • Μόλις οι τομάτες είναι έτοιμες, θα τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο προκειμένου να κρυώσουν.
  • Κόψτε τις τομάτες στη μέση. Αφαιρέστε το κοτσάνι και όσους περισσότερους σπόρους μπορείτε και έπειτα ψιλοκόψτε τις.

τάκος

  • Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Ιδανικό θα ήταν να το κόψετε σε κομμάτια των 2 εκατοστών.
  • Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι στο τηγάνι και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Θα χρειαστείτε περίπου 8-10 λεπτά.
  • Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε άλλη μία κουταλιά του γλυκού λάδι.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει για περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέστε το σκόρδο και την πιπεριά χαλαπένιο και ανακατέψτε για περίπου μισό λεπτό μέχρι να βγάλουν όλα τα αρώματα τους.
  • Προσθέστε το χυμό λάιμ, το κοτόπουλο και τις τομάτες και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέστε το κόλιαντρο και τα κρεμμυδάκια.
  • Το μείγμα για τις τορτίγιες είναι έτοιμο.
  • Χωρίστε το μέσα σε κάθε τορτίγια (όση ποσότητα θέλετε εσείς) και γαρνίρετε με φέτες λάιμ.

 

Καλή όρεξη σε όλους! 🙂