
Αγαπάτε τόσο τις πατάτες όσο και την πίτσα και δεν ξέρατε μέχρι σήμερα πως να τα συνδυάσετε; Σας έχουμε την πιο πρωτότυπη λύση. Θα χρειαστείτε λίγα υλικά και μέσα σε λίγη ώρα θα έχετε έτοιμη μία διαφορετική αλλά πεντανόστιμη πίτσα!
Τι θα χρειαστείτε:
- 6 μέτριες πατάτες Lucia’s Farm
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Πεπερόνι (φροντίστε κάθε φέτα να είναι κομμένη στη μέση)
- 1 φλιτζάνι τοματοπελτέ
- 1 ½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- Βασιλικός
Πως θα την φτιάξετε:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Χαράξτε παράλληλες γραμμές κατά μήκος κάθε πατάτας. Προσοχή όμως, μη τις κόψετε μέχρι κάτω
- Λαδώστε ένα μεγάλο ταψί και απλώστε τις πατάτες
- Με ένα πινέλο σιλικόνης απλώστε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, πάνω από τις πατάτες
- Αλατοπιπερώστε τις και βάλτε τις στο φούρνο για περίπου 1 ώρα για να ψηθούν
- Γεμίστε τις σχισμές με τις φέτες από πεπερόνι
- Πάνω από κάθε πατάτα ρίξτε λίγο τοματοπελτέ και τριμμένη μοτσαρέλα
- Ψήστε τις πατάτες για ακόμη 15 λεπτά
- Σερβίρετε με μία πράσινη σαλάτα και απολαύστε την εναλλακτική σας πίτσα
Και τώρα έρχεται το ερώτημα…Τι σαλάτα να φτιάξω;
Και γι’αυτό σας έχουμε τη λύση!
Πράσινη σαλάτα με τοματίνια
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 μαρούλι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 8 τοματίνια Lucia’s Farm
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
- 2 κουταλιές της σούπας μαλακό ξινομυζήθρα
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξύδι
Πως θα την φτιάξετε:
- Πλύνετε καλά το μαρούλι και την ρόκα
- Χοντροκόψτε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ
- Τοποθετήστε και τα υπόλοιπα υλικά (τοματίνια, κουκουνάρι, σταφίδες και ξινομυζήθρα)
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι και το αλάτι μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό
- Περιχύστε το μείγμα στη σαλάτα και σερβίρετε την μαζί με την πίτσα σας
Καλή όρεξη 🙂