δημιουργική απασχόληση των παιδιών
04 Απρ

Μένουμε Σπίτι: 10 προτάσεις για δημιουργική απασχόληση των παιδιών

Αυτό τον καιρό κάθε μέρα στο σπίτι μοιάζει με Σαββατοκύριακο. Με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά, βρίσκεστε στη θέση να πρέπει να φροντίσετε για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών σας. Σήμερα θα σας κάνουμε εμείς ορισμένες προτάσεις που είμαστε σίγουροι ότι θα σας βοηθήσουν!

Διοργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού

Τα κυνήγια θησαυρών είναι αρκετά εύκολα και ανάλογα με το πόσα αντικείμενα υπάρχουν, μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά σας για αρκετή ώρα. Κρύψτε οπουδήποτε από 10 έως 20 αντικείμενα μέσα στο σπίτι ή στο μπαλκόνι για να κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα για λίγες ώρες.

Πραγματοποιήστε μία ηλεκτρονική επίσκεψη στο Λούβρο

δημιουργική απασχόληση των παιδιών

Μεταφέρετε εσάς και την οικογένειά σας στο Παρίσι, πραγματοποιώντας μια ψηφιακή περιήγηση σε ένα από τα πιο διάσημα διεθνή μουσεία, το Λούβρο.

Φτιάξτε γλυκά

δημιουργική απασχόληση των παιδιών

Μπισκότα, κέικ, brownies. Οτιδήποτε! Η ζαχαροπλαστική αποτελεί ένα καλό μάθημα για τη μέτρηση υλικών, για τα συστατικά μιας συνταγής, και φυσικά για τη δημιουργία λαχταριστών γλυκών.

Οργανώστε ένα εσωτερικό πικ-νικ

Πιάστε ένα τραπεζομάντηλο και ανεξάρτητα από το φαγητό που έχετε, οργανώστε ένα πικ-νικ, χωρίς τα μυρμήγκια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι μνήμης με τα παιδιά σας.

Κρατήστε ένα πρόγραμμα

Μπορεί τα σχολεία να είναι κλειστά αλλά ένας από τους τρόπους για να διατηρήσετε τα πράγματα λειτουργικά και αποτελεσματικά μετά το τέλος της καραντίνας, είναι να γίνονται όλα με μέτρο και με τον σωστό προγραμματισμό.

Επιτραπέζια παιχνίδια

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια, διδάξτε τους σκάκι, προσπαθήστε να λύσετε γρίφους ή να ολοκληρώσετε όλοι μαζί ένα παζλ.

Φτιάξτε μία πίτσα

δημιουργική απασχόληση των παιδιών

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Με ό,τι υλικά έχετε διαθέσιμα, αρκεί τα παιδιά σας να νιώσουν ότι έλαβαν μέρος στη διαδικασία παραγωγής.

Κάντε γιόγκα

Υπάρχουν άπειρα βίντεο στο YouTube με δωρεάν μαθήματα γιόγκα για παιδιά αλλά και για ενήλικες.

Φτιάξτε δικό σας slime

Υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο στο YouTube με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε πολλά διαφορετικά είδη slime, εύκολα και με λίγα υλικά.

Εξερευνήστε την άγρια ζωή της Αφρικής

δημιουργική απασχόληση των παιδιών

Κάντε ένα γρήγορο ταξίδι στην Αφρική και γνωρίστε την άγρια ζωή μέσω μίας κάμερας που κάνει ζωντανή αναμετάδοση.

Ελπίζουμε να σας δώσαμε μερικές ιδέες.