εντσιλάδα
08 Οκτ

Ένα πρωτότυπο brunch για το Σαββατοκύριακο… Εντσιλάδα!

Δείτε το βίντεο εδώ

Το Σάββατο και η Κυριακή είναι οι αγαπημένες μέρες των περισσότερων μέσα στην εβδομάδα. Είναι δύο μέρες που μπορούμε να χαλαρώσουμε και να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε ένα τρόπο για να ξεκινήσει καλά το σαββατοκύριακο σας…Και τί καλύτερο από το να ξεκινήσει η μέρα σας με ένα γευστικό και πλούσιο brunch!

Γι’ αυτό σηκωθείτε, πλυθείτε και πηγαίνετε στην κουζίνα για να φτιάξετε το brunch που σας αξίζει… Μία πεντανόστιμη εντσιλάδα!

Υλικά

Για την σως τυριού

1/3 φλιτζανιού βούτυρο

1/3 φλιτζανιού αλεύρι

3 φλιτζάνια γάλα

2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί cheddar

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την εντσιλάδα

Μισό κιλό λουκάνικα φρανκφούρτης

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια

1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά

5 μεγάλα αυγά

Αλάτι – Πιπέρι

4 Τορτίγιες

1 κουπάκι τοματίνια Lucia’s Farm

Προετοιμασία

Για τη σως

Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ρίξτε το αλεύρι στην κατσαρόλα και χτυπήστε ελαφριά μέχρι να γίνει λείο.

Συνεχίζοντας να χτυπάτε το μείγμα, ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Προσθέστε το τυρί cheddar.

εντσιλάδα

Λουκάνικα

Μαγειρέψτε τα λουκάνικα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι το λουκάνικο να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.

εντσιλάδα

Για τη γέμιση

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τις πράσινες πιπεριές και το κρεμμύδι. Σοτάρετε τα όλα μαζί για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέστε τα αυγά το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε 1 ½ φλιτζάνι από τη σως τυριού και όλο το λουκάνικο.

Ρίξτε λίγο από το μείγμα στο κέντρο κάθε τορτίγιας και τυλίξτε τες.

εντσιλάδα

Πάρτε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και λαδώστε το. Τοποθετήστε μέσα τις τορτίγιες ρίξτε από πάνω τους ομοιόμορφα το υπόλοιπο μείγμα της σως και τα τοματίνια.

Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι η σος να πάρει μία αφρώδη όψη

εντσιλάδα

Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το brunch θα σας μείνει αξέχαστο!