σαλάτα ντάκος
23 Απρ

The Restaurant Project: Σαλάτα ντάκος by Ergon Αγορά

Σαλάτα ντάκος με παξιμάδι από χαρουπι

Το εστιατόριο *Ergon Αγορά άνοιξε τις πόρτες του και μας υποδέχθηκε για μία γευστική συνάντηση. Ο σεφ Λευτέρης Αθανασόπουλος μας ετοίμασε μία πεντανόστιμη σαλάτα ντάκος με παξιμάδι από χαρούπι, ότι πρέπει για τις ανοιξιάτικες μέρες που έρχονται!

 

Υλικά:

  • 70g  παξιμάδι από χαρούπι Έργον
  • 15 τοματίνια Lucia’s Farm
  • 1 μεγάλη τομάτα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 70 γρ. ξινό Ίου
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 κ.γ. κάπαρη
  • Κάπαρη φύλλα
  • Αλάτι

σαλάτα ντάκος

σαλάτα ντάκος

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε την τομάτα και βγάζουμε το κοτσάνι
  • Τρίβουμε την τομάτα στο μπλέντερ και κόβουμε τα τοματίνια στη μέση
  • Σε μια μπασίνα σπάμε ελαφρά το παξιμάδι, προσθέτουμε τη ντομάτα, τα τοματινια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε
  • Τα βάζουμε σε ένα πιάτο στη μέση ρίχνουμε την κάπαρη από επάνω και τα φύλλα κάπαρης
  • Σερβίρουμε με το ξινό Ίου και από πάνω λίγο ελαιόλαδο

σαλάτα ντάκος

*Από το 2007 που άνοιξε το πρώτο Ergon στη Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα που μετρά ήδη 9 deli-restaurants σε όλη τη χώρα -και δύο μάλιστα από αυτά σε Λονδίνο και Βρυξέλλες- το μόνο που κάνει είναι να αναπτύσσεται. Το κατάστημα με το όνομα Ergon Αγορά άνοιξε τον Ιούνιο του 2015 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον παλιό κινηματογράφο ΡΙΒΟΛΙ και απλώνεται σε 1000 ολόκληρα τετραγωνικά μέτρα.

Ευχαριστούμε το εστιατόριο Ergon Αγορά για τη φιλοξενία του

Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ

Βρείτε το Ergon Αγορά στην οδό Παύλου Μελά 42, στη Θεσσαλονίκη

Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ:

Pantheon

Μπακάλ

Ελιά Λεμόνι

Μαύρη Χήνα

Kitchen Bar

Ambrosia

Ρινόκερος 

Canteen

Χάλαρο

Uma Chefs Home Experience

Mono Restaurant