σαλάτα
29 Οκτ

Ζεστή φθινοπωρινή σαλάτα

Έχουμε συνηθίσει τις σαλάτες ως ένα δροσερό πιάτο για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Ποιος θέλει όμως να φάει μια κρύα σαλάτα μέσα στο φθινόπωρο;

Νομίζουμε κανείς.

Σήμερα θα σας δείξουμε πως θα φτιάξετε την απόλυτη φθινοπωρινή σαλάτα γεμάτη με βιταμίνες και γεύση!

Για τη σαλάτα

  • 1 φλιτζάνι ωμή κινόα
  • 200 γραμμάρια πατάτες Lucia’s Farm κομμένες σε μικρά κομμάτια-ξεφλουδισμένες (περίπου 2 ½ φλιτζάνια)
  • 200 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι kale
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας σπόρια (πασατέμπος)
  • Αβοκάντο κομμένο σε φέτες (όσο θέλετε εσείς)

Για το dressing

  • ¼ του φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ¼ του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • ¼  κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

σαλάτα

Πως θα τη φτιάξετε:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο ταψί ψησίματος απλώστε αντικολλητικό χαρτί. Πάνω στο χαρτί απλώστε τις πατάτες, τα φασολάκια και το σκόρδο.

Περιχύστε με το λάδι και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.

Ψήστε για 15 λεπτά, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, γυρίστε τις πατάτες τα φασόλια και το σκόρδο από την άλλη μεριά και τοποθετήστε πάλι το ταψί στο φούρνο.

Ψήστε τα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα με μεγάλη προσοχή όμως για να μη σας καούν.

Εν τω μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε την κινόα. Τοποθετήστε σε μία μεσαία κατσαρόλα 1 ½ φλιτζάνι νερό και έπειτα την κινόα. Βράστε με κλειστό το καπάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει το νερό και να γίνει αφράτη.

Όταν τελειώσετε με το βράσιμο αφήστε το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό για να παραμείνει ζεστή η κινόα.

Προετοιμάστε το dressing ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύοντας τα καλά.

Ψιλοκόψτε το kale και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Όταν τελειώσει το ψήσιμο των λαχανικών αφαιρέστε το σκόρδο και αφήστε το στη άκρη.

Τοποθετήστε στην άκρη ενός μεγάλου μπολ τις πατάτες και τα φασολάκια. Τοποθετήστε την κινόα, το αβοκάντο και τα υπόλοιπα λαχανικά.

σαλάτα

Ψιλοκόψτε το ψημένο σκόρδο και τοποθετήστε το στο dressing. Ανακατέψτε πολύ καλά.

Περιχύστε το dressing στο μπολ με τη σαλάτα και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.

16128624_10210316626985214_1005342969_n

Ανακατέψτε καλά τη σαλάτα σας.

Η ζεστή φθινοπωρινή σαλάτα σας είναι έτοιμη να την απολαύσετε! 🙂