φιδές
09 Οκτ

Φιδές με τομάτες, burrata και λάδι δεντρολίβανου

Όλοι λίγο πολύ όταν ακούμε την λέξη φιδές, έρχεται στο μυαλό μας ένα δωμάτιο νοσοκομείου!

 

Γνωρίζουμε όμως ότι πολλοί από εσάς λατρεύετε το συγκεκριμένο ζυμαρικό και γι’αυτό σήμερα θα σας δείξουμε ένα μοναδικό τρόπο για να το μαγειρέψετε.

 

Τι θα χρειαστείτε

 

  • 500 γραμμάρια φιδές
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 200 γραμμάρια τυρί burrata κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Φύλλα δεντρολίβανου για το γαρνίρισμα

 

Για το λάδι δεντρολίβανου:

 

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 6 κλωνάρια δεντρολίβανο

 

Για την σος με τις τομάτες:

 

  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας τοματοπελτές
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 450 γραμμάρια τομάτες Lucia’s Farm σε τσαμπί
  • 650 γραμμάρια τοματίνια Lucia’s Farm

 

Πως θα τον φτιάξετε:

Αρχικά θα φτιάξετε το λάδι δεντρολίβανου

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέστε το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά
  • Μειώστε τη θερμότητα στη χαμηλή και σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά
  • Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήστε το λάδι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Σουρώστε και κρατήστε μερικά φύλλα δεντρολίβανου για το γαρνίρισμα

 

Στη συνέχεια θα φτιάξετε την σος τομάτας

  • Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέστε τα κρεμμύδια και ψήστε για περίπου 7 λεπτά
  • Προσθέστε και το σκόρδο και ψήστε για ακόμη 3 λεπτά
  • Προσθέστε τον τοματοπελτέ, την καστανή ζάχαρη και το κόκκινο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να καραμελώσει ο τοματοπελτές – Περίπου 7 λεπτά
  • Ψιλοκόψτε τις τομάτες Lucia’s Farm σε τσαμπί, τοποθετήστε τις στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά

 

Συνεχίστε φτιάχνοντας τον φιδέ

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία
  • Προσθέστε τα τοματίνια και μαγειρέψτε τα για 10 λεπτά φροντίζοντας να τα ανακατεύετε κάθε 2 λεπτά
  • Προσθέστε την σος τομάτας στο τηγάνι και ανακατέψτε
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράστε τον φιδέ σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά
  • Σουρώστε τον φιδέ (κρατήστε μισή κούπα από τον ζωμό) και τοποθετήστε τον στο τηγάνι με την σος μαζί με τον ζωμό
  • Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε τον φιδέ σε ένα πιάτο
  • Ρίξτε το τυρί burrata και το λάδι δεντρολίβανου
  • Γαρνίρετε με φύλλα δεντρολίβανου

Καλή όρεξη 🙂