φοκάτσια
12 Οκτ

Φοκάτσια με τοματίνια Lucia’s Farm

Δεν έχουν άδικο οι Ιταλοί που την λατρεύουν. Η φοκάτσια αποτελεί και ένα από τα δικά μας αγαπημένα είδη ψωμιού. Διαβάστε παρακάτω πως θα φτιάξετε την πιο νόστιμη φοκάτσια, τραγανή απ’έξω και μαστιχωτή από μέσα!

Υλικά:

  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 280γρ. τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm
  • 280γρ. τοματίνια μινιόν Lucia’s Farm
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

φοκάτσια

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε ένα μεγάλο ταψί αλείψτε 125ml λαδιού και απλώστε τη ζύμη, γυρίζοντας την στις άκρες και κάνοντας μικρές κοιλότητες στη ζύμη με τα δάχτυλα σας
  • Αφήστε την να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά
  • Στο μεταξύ, μέσα σε ένα μπολ ρίξτε τα τοματίνια με το υπόλοιπο λάδι
  • Απλώστε τα βότανα και το σκόρδο επάνω στη ζύμη
  • Καλύψτε τη ζύμη με τα τοματίνια και αλατοπιπερώστε
  • Ψήστε για 25 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα
  • Μόλις η φοκάτσια είναι έτοιμη, αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρετε

Καλή όρεξη 🙂