Δεν έχουν άδικο οι Ιταλοί που την λατρεύουν. Η φοκάτσια αποτελεί και ένα από τα δικά μας αγαπημένα είδη ψωμιού. Διαβάστε παρακάτω πως θα φτιάξετε την πιο νόστιμη φοκάτσια, τραγανή απ’έξω και μαστιχωτή από μέσα!
Υλικά:
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 280γρ. τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm
- 280γρ. τοματίνια μινιόν Lucia’s Farm
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε ένα μεγάλο ταψί αλείψτε 125ml λαδιού και απλώστε τη ζύμη, γυρίζοντας την στις άκρες και κάνοντας μικρές κοιλότητες στη ζύμη με τα δάχτυλα σας
- Αφήστε την να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά
- Στο μεταξύ, μέσα σε ένα μπολ ρίξτε τα τοματίνια με το υπόλοιπο λάδι
- Απλώστε τα βότανα και το σκόρδο επάνω στη ζύμη
- Καλύψτε τη ζύμη με τα τοματίνια και αλατοπιπερώστε
- Ψήστε για 25 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα
- Μόλις η φοκάτσια είναι έτοιμη, αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρετε
Καλή όρεξη 🙂