γεμιστά
16 Ιούλ

Γεμιστά…Με μια μικρή παραλλαγή

Τα γεμιστά είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά που “μυρίζει” καλοκαίρι! ?

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει ελληνικό τραπέζι που να μην τα έχει τιμήσει έστω και μία φορά.

Σήμερα είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε δύο εναλλακτικούς τρόπους για να φτιάξετε γεμιστές τομάτες χωρίς ρύζι, αλλά με υλικά που δεν περιμένατε να ακούσετε!

Πιστέψτε μας το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο και θα σας ανταμείψει.

 

Τομάτες γεμιστές με ψημένα αυγά

γεμιστά

Υλικά:

  • 4 τομάτες σε τσαμπί Lucia’s Farm
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο σχοινόπρασο
  • ¼ του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

 

Πως θα τις φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα στρόγγυλο ταψί απλώστε χαρτί ψησίματος
  • Με ένα μαχαίρι κόψτε την κορυφή κάθε τομάτας
  • Με ένα κουταλάκι αφαιρέστε το εσωτερικό της τομάτας, με προσοχή για να μη καταστρέψετε τη σάρκα της
  • Τοποθετήστε τις τομάτες σε ένα πιάτο και ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι
  • Χωρίστε το καλαμπόκι ισόποσα στις 4 τομάτες
  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά με το σχοινόπρασο και λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Χωρίστε το μείγμα των αυγών σε κάθε τομάτα και ρίξτε το τριμμένο τυρί
  • Ψήστε για περίπου 40 λεπτά

Οι τομάτες σας είναι έτοιμες

 

Τομάτες γεμιστές με ψητό καλαμπόκι

γεμιστά

Υλικά:

  • 3 καλαμπόκια
  • 4 τομάτες σε τσαμπί Lucia’s Farm
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 φέτες ψημένο μπέικον, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

 

Πως θα τις φτιάξετε:

  • Πάρτε τα καλαμπόκια και αφαιρέστε τα φύλλα τους
  • Έπειτα, αφαιρέστε τις λεπτές σαν μετάξι κλωστές τους, φροντίζοντας να μην αφήσετε καμία κολλημένη ανάμεσα στους καρπούς
  • Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό και κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τους καρπούς από το καλαμπόκι
  • Τοποθετήστε τους καρπούς σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και αφήστε τους να μουλιάσουν για περίπου 10 λεπτά
  • Εν τω μεταξύ κόψτε τις τομάτες στο 1/3 τους ξεκινώντας από την κορυφή
  • Με ένα μαχαίρι, κόψτε το εσωτερικό της κάθε τομάτας με προσοχή για να μη καταστρέψετε την σάρκα της, και αφαιρέστε το και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ
  • Με ένα κουταλάκι αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει και βάλτε τα κι αυτά στο μπολ
  • Προθερμάνετε το γκριλ στους 180 βαθμούς και ψήστε το καλαμπόκι για περίπου 10-15 λεπτά (καλυμμένο). Φροντίστε να ανακατεύετε συχνά τους καρπούς
  • Μόλις ετοιμαστούν, μεταφέρετε τους στο μπολ με την τομάτα
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το κατσικίσιο τυρί, το ξύδι, το αλάτι και το πιπερι και ανακατέψτε καλά
  • Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα στις τομάτες και προσθέστε και λίγο μπέικον, προαιρετικά

Οι τομάτες σας είναι έτοιμες

 

Καλή όρεξη 🙂