γεμιστά
08 Αυγ

Τα πιο καλοκαιρινά γεμιστά

Όταν μας λένε να σκεφτούμε ένα καλοκαιρινό πιάτο, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι τα γεμιστά!

Σήμερα λοιπόν θα ετοιμάσουμε ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο, γεμάτο γεύσεις που επικρατεί το κόκκινο χρώμα. Γεμιστές πιπεριές με τοματίνια και τυρί ρικότα.

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 4 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στη μέση και ξεσποριασμένες
  • 6 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 2 κουταλιές της σούπας + 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 470 γραμμάρια τοματίνια Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
  • 1/3 του φλιτζανιού φρέσκο τυρί ρικότα
  • ¼ του φλιτζανιού μικρές ελιές καλαμών και πράσινες

γεμιστά

Πως θα τα φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα ρηχό ταψί, με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω και γεμίστε τις με τα φιλέτα αντζούγιας και τις σκελίδες σκόρδου
  • Κόψτε το ¼ του φλιτζανιού από τα φύλλα βασιλικού και ρίξτε τα πάνω από τις πιπεριές. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, δηλαδή για περίπου 35-40 λεπτά και αφήστε τις να κρυώσουν
  • Στο μεταξύ, ανακατέψτε σε ένα μπλέντερ τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού με το υπόλοιπο λάδι
  • Ρίξτε το λάδι του βασιλικού που ετοιμάσατε, πάνω στις πιπεριές
  • Τοποθετήστε τις πιπεριές σε μία πιατέλα, ρίξτε από πάνω τα τοματίνια, το τυρί ρικότα, τις ελιές και λίγο ακόμη βασιλικό (αν σας περισσέψει)

Καλή όρεξη 🙂