σαλάτα
24 Αυγ

Η σαλάτα που η γεύση της θα σας “μπερδέψει”

Μια σαλάτα με τοματίνια και αβοκάντο ακούγεται μια κλασική σε γεύση σαλάτα, η οποία αρκετές φορές σας έχει συντροφεύσει στα γεύματά σας. Όταν όμως, στην σαλάτα προστεθούν σταφύλια και τραγανά κρουτόν πατάτας, τότε δεν έχει και την πιο συνηθισμένη γεύση.

Γιατί όμως να χρησιμοποιήσετε την πατάτα για κρουτόν; Μα φυσικά για να αποφύγετε το ψωμί και να γίνει η σαλάτα ακόμα πιο υγιεινή. Τα σταφύλια από την άλλη δίνουν μια πιο γλυκιά και δροσερή γεύση στη σαλάτα. Ιδού λοιπόν μια σαλάτα με ποικιλία γεύσεων που θα σας συναρπάσει!

σαλάτα

Μια συμβουλή πριν ξεκινήσετε! Προετοιμάστε πρώτα τις πατάτες γιατί χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστούν. Έπειτα κόψτε τα λαχανικά και φτιάξτε το dressing. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα είναι ταυτόχρονα έτοιμες οι πατάτες με τα υπόλοιπα λαχανικά και θα απολαύσετε την σαλάτα σας πολύ περισσότερο.

σαλάτα

Υλικά

Κρουτόν πατάτας

  • 1 μέτρια πατάτα Lucia’s Farm
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι έξτρα ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • Μια πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • Τριμμένο πιπέρι

Σαλάτα

  • 1 φλιτζάνι τοματίνια Lucia’s Farm
  • 1/3 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
  • 1/3 φλιτζάνι πράσινα σταφύλια (προαιρετικά σουλτανίνα)
  • 2-3 κλωνάρια κόλιανδρο
  • 1 αβοκάντο
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Τριμμένο πιπέρι
  • Μια μικρή χούφτα καβουρδισμένα / ψημένα καρύδια

Οδηγίες

Για τα κρουτόν:

1) Καθαρίστε την πατάτα και κόψτε τη σε κύβους. Έπειτα βάλτε τους κύβους πατάτας στο νερό, με λίγο αλάτι,  για να μουλιάσουν για περίπου μια ώρα.

σαλάτα

2) Μετά από περίπου μία ώρα προθερμάνετε το φούρνο στους 240 ° C.

3) Αδειάστε το νερό από τις πατάτες και στραγγίστε τις. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί η υγρασία. Στην συνέχεια βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο), το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν, το κόκκινο πιπέρι και το τριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά!

σαλάτα

4) Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί για να μην κολλήσουν οι πατάτες και ρίξτε τις στο ταψί. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά συνολικά.

Για το dressing:

Σε ένα μπολ βάλτε το ελαιόλαδο, τη μαγιά, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε έως ότου ομογενοποιηθούν.

Για την Σαλάτα:

1) Στη συνέχεια κόψτε τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόψτε το αβοκάντο. Βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με τα cranberries και τα πράσινα σταφύλια. Ψιλοκόψτε τον κόλιανδρο και προσθέστε τον στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

2) Περιχύστε στη σαλάτα το dressing και ανακατέψτε. Προσθέστε τα τραγανά κρουτόν πατάτας και ανακατέψτε καλά. Τέλος πασπαλίστε με λίγα καρύδια και η σαλάτα είναι έτοιμη!

σαλάτα

Θα σας ενθουσιάσει η γεύση της καθώς είναι μια τελείως “μπερδεμένη” και διαφορετική σαλάτα… Καλή όρεξη!