λιαστά τοματίνια
13 Ιούλ

Φτιάξτε τα δικά σας λιαστά τοματίνια Lucia στον φούρνο

Και ποιος δεν θέλει να κλείσει λίγη… τοματένια γλύκα από καλοκαίρι σε ένα μικρό βαζάκι για τον υπόλοιπο χρόνο;

Εάν αγαπάτε τις τομάτες όσο και εμείς, σίγουρα θα αγαπήσετε και την παρακάτω συνταγή για λιαστά… τοματίνια Lucia στον φούρνο! Απλά φανταστείτε φρέσκο ψωμί ολικής άλεσης με μερικές φέτες τυρί τσένταρ και σπιτικά λιαστά τοματίνια Lucia! Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, η απόλαυση μοναδική!

Η διαδικασία παρασκευής είναι εύκολη και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τέχνη! Επειδή τα τοματίνια είναι ήδη πολύ μικρά δεν θα χρειαστεί καν να αφαιρέσετε τους σπόρους τους! Πάμε να δούμε μαζί τη συνταγή!

λιαστά τοματίνια

Υλικά

Για ένα ταψί 40x30cm θα χρειαστείτε:

  • 50-60 τοματίνια Lucia’s Farm κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αρκετό ελαιόλαδο για να γεμίσετε το βάζο σας μετέπειτα

Διαδικασία

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 65°C.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Προσαρμόστε τις ποσότητες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας!
  • Τοποθετήστε τα τοματίνια Lucia σε ένα ταψί με την κομμένη τους πλευρά προς τα πάνω.
  • Με ένα κουτάλι αδειάστε το μείγμα από το μπολ στα τοματίνια και ψήστε για 4-5 ώρες μέχρι τα
  • τοματίνια σας να φτάσουν το επιθυμητό επίπεδο ξηρότητας.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα άδειο βάζο.
  • Γεμίστε το βάζο με ελαιόλαδο μέχρι να βυθιστούν όλα τα τοματίνια μέσα σε αυτό.
  • Κρατήστε το βάζο στο ψυγείο σας και τα λιαστά τοματίνια Lucia θα κρατήσουν τουλάχιστον ένα μήνα!

Καλή σας όρεξη 🙂