εορταστικό τραπέζι
18 Δεκ

Τα τοματίνια Lucia’s Farm στο εορταστικό τραπέζι σας

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ! Ξέρουμε ότι το τραπέζι σας θα είναι γεμάτο από λαχταριστές λιχουδιές. Ξέρετε όμως τι δεν πρέπει να λείπει από το εορταστικό τραπέζι σας; Μα φυσικά μία σαλάτα!

 

Σήμερα θα σας δείξουμε πως θα φτιάξετε 2 γρήγορες και νόστιμες σαλάτες που θα συνοδεύσουν τέλεια τα κρεατικά του εορταστικού σας μενού.

 

 

Σαλάτα με τοματίνια, βασιλικό και μοτσαρέλα

Τι θα χρειαστείτε:

Για το dressing

  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για την σαλάτα

  • 100 γραμμάρια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
  • 1 κεφάλι μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 συσκευασία τοματίνια μινιόν Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
  • 200 γραμμάρια μικρές μπάλες μοτσαρέλας
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι, ψημένο
  • 15 φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα

εορταστικό τραπέζι

Πως θα την φτιάξετε:

Για το dressing

  • Μέσα σε ένα βαζάκι ρίξτε όλα τα υλικά του dressing, κλείστε το καπάκι και ανακινήστε καλά, μέχρι τα υλικά να δέσουν

Για την σαλάτα

  • Αρχικά πλύνετε καλά τα λαχανικά σας
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε την ανάμεικτη πράσινη σαλάτα και το μαρούλι
  • Ρίξτε αρκετό από το dressing ώστε να καλύψετε σχεδόν όλα τα φύλλα
  • Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε πολύ καλά
  • Μεταφέρετε την σαλάτα σε μία πιατέλα σερβιρίσματος
  • Ρίξτε από πάνω τα τοματίνια, τις μπάλες μοτσαρέλας, το κουκουνάρι και τα φύλλα βασιλικού

Η σαλάτα σας είναι έτοιμη

 

Σαλάτα με κριθαράκι

Τι θα χρειαστείτε:

  • 450 γραμμάρια κριθαράκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι ψημένα αμύγδαλα
  • 1 μικρο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα μέντα
  • 140 γραμμάρια φέτα, τριμμένη

εορταστικό τραπέζι

Πως θα την φτιάξετε:

  • Μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράστε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει για περίπου 8-10 λεπτά
  • Στραγγίξτε το και αφήστε το να κρυώσει
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε την Dijon, το ελαιόλαδο,τον χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά
  • Ρίξτε το κριθαράκι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά

Η σαλάτα σας είναι έτοιμη

 

Καλές γιορτές 🙂