Τα Χριστούγεννα είναι εδώ! Ξέρουμε ότι το τραπέζι σας θα είναι γεμάτο από λαχταριστές λιχουδιές. Ξέρετε όμως τι δεν πρέπει να λείπει από το εορταστικό τραπέζι σας; Μα φυσικά μία σαλάτα!
Σήμερα θα σας δείξουμε πως θα φτιάξετε 2 γρήγορες και νόστιμες σαλάτες που θα συνοδεύσουν τέλεια τα κρεατικά του εορταστικού σας μενού.
Σαλάτα με τοματίνια, βασιλικό και μοτσαρέλα
Τι θα χρειαστείτε:
Για το dressing
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την σαλάτα
- 100 γραμμάρια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
- 1 κεφάλι μαρούλι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 συσκευασία τοματίνια μινιόν Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
- 200 γραμμάρια μικρές μπάλες μοτσαρέλας
- 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι, ψημένο
- 15 φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
Πως θα την φτιάξετε:
Για το dressing
- Μέσα σε ένα βαζάκι ρίξτε όλα τα υλικά του dressing, κλείστε το καπάκι και ανακινήστε καλά, μέχρι τα υλικά να δέσουν
Για την σαλάτα
- Αρχικά πλύνετε καλά τα λαχανικά σας
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε την ανάμεικτη πράσινη σαλάτα και το μαρούλι
- Ρίξτε αρκετό από το dressing ώστε να καλύψετε σχεδόν όλα τα φύλλα
- Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε πολύ καλά
- Μεταφέρετε την σαλάτα σε μία πιατέλα σερβιρίσματος
- Ρίξτε από πάνω τα τοματίνια, τις μπάλες μοτσαρέλας, το κουκουνάρι και τα φύλλα βασιλικού
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη
Σαλάτα με κριθαράκι
Τι θα χρειαστείτε:
- 450 γραμμάρια κριθαράκι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 φλιτζάνια τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm κομμένα στη μέση
- 1 φλιτζάνι ψημένα αμύγδαλα
- 1 μικρο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα μέντα
- 140 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
Πως θα την φτιάξετε:
- Μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράστε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά
- Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει για περίπου 8-10 λεπτά
- Στραγγίξτε το και αφήστε το να κρυώσει
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε την Dijon, το ελαιόλαδο,τον χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά
- Ρίξτε το κριθαράκι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη
Καλές γιορτές 🙂