16 Οκτ

Βαρεθήκατε τους ίδιους και τους ίδιους τρόπους να μαγειρεύετε τις πατάτες σας; Σήμερα θα σας δείξουμε μία πεντανόστιμη εναλλακτική. Διαβάστε παρακάτω πως θα φτιάξετε πατάτες Λιονέζ.

 

Υλικά για τις πατάτες Λιονέζ:

  • 1 κιλό πατάτες Lucia’s Farm, καθαρισμένες και κομμένες σε στρόγγυλα κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι

πατάτες λιονέζ

Εκτέλεση:

  • Τοποθετήστε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και αφήστε τις να βράσουν για 4 λεπτά. Στραγγίστε καλά.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας λάδι και προσθέτουμε τις μισές πατάτες και τα μισά κρεμμύδια. Τα αφήνετε για 5 περίπου λεπτά. Προσθέστε και το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με το λάδι, τις πατάτες και τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε τα για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε καλά τον μαϊντανό.
  • Αλατοπιπερώστε

Καλή όρεξη!