Πως θα τα φτιάξετε:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Απλώστε τα τοματίνια ομοιόμορφα (μη ξεχάσετε να τα κόψετε στη μέση) σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί
- Ψήστε τα τοματίνια για περίπου 12 λεπτά και αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο
- Αν τα τοματίνια βγάλουν πολύ ζουμί, μπορείτε να το αφαιρέσετε προσεχτικά
- Ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, τις 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι, πάνω από τα τοματίνια
- Ρίξτε και το σκόρδο και ανακατέψτε καλά
- Σπάστε προσεχτικά τα αυγά μέσα στο ταψί, προσπαθώντας να κρατήσετε ανέπαφο τον κρόκο. Φροντίστε να τοποθετήσετε τα αυγά ομοιόμορφα στο ταψί
- Βάλτε το ταψί και πάλι στο φούρνο και ψήστε για άλλα 8-10 λεπτά
- Ο κρόκος των αυγών θα πρέπει να παραμείνει μαλακός
- Έχετε στο νου σας ότι τα αυγά θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται και αφότου τα αφαιρέσετε από τον φούρνο
- Ρίξτε πάνω από τα αυγά, αλάτι πιπέρι και την 1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- Σερβίρετε αμέσως σε ρηχά μπολ, συνοδεύοντας το brunch σας με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί στο οποίο θα έχετε αλείψει τυρί κρέμα
Μοιραστείτε το στο facebook
ή εκτυπώστε
Συστατικά
- Τοματίνια Lucia’s Farm ή τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm - 3 φλιτζάνια, κομμένα στη μέση
- Τριμμένη παρμεζάνα - ¼ του φλιτζανιού
- Ελαιόλαδο - 2 κουταλιές της σούπας
- Φρέσκο, ψιλοκομμένο βασιλικό - 2 κουταλιές της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού
- Σκόρδο - 1 σκελίδα
- Αλάτι - Πιπέρι
- Αυγά - 4 μεγάλα