αυγά

Αυγά στον φούρνο με τοματίνια ?

Πως θα τα φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε τα τοματίνια ομοιόμορφα (μη ξεχάσετε να τα κόψετε στη μέση) σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί
  • Ψήστε τα τοματίνια για περίπου 12 λεπτά και αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο
  • Αν τα τοματίνια βγάλουν πολύ ζουμί, μπορείτε να το αφαιρέσετε προσεχτικά
  • Ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, τις 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι, πάνω από τα τοματίνια
  • Ρίξτε και το σκόρδο και ανακατέψτε καλά
  • Σπάστε προσεχτικά τα αυγά μέσα στο ταψί, προσπαθώντας να κρατήσετε ανέπαφο τον κρόκο. Φροντίστε να τοποθετήσετε τα αυγά ομοιόμορφα στο ταψί
  • Βάλτε το ταψί και πάλι στο φούρνο και ψήστε για άλλα 8-10 λεπτά
  • Ο κρόκος των αυγών θα πρέπει να παραμείνει μαλακός
  • Έχετε στο νου σας ότι τα αυγά θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται και αφότου τα αφαιρέσετε από τον φούρνο
  • Ρίξτε πάνω από τα αυγά, αλάτι πιπέρι και την 1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • Σερβίρετε αμέσως σε ρηχά μπολ, συνοδεύοντας το brunch σας με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί στο οποίο θα έχετε αλείψει τυρί κρέμα

Συστατικά

  1. Τοματίνια Lucia’s Farm ή τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm - 3 φλιτζάνια, κομμένα στη μέση
  2. Τριμμένη παρμεζάνα - ¼ του φλιτζανιού
  3. Ελαιόλαδο - 2 κουταλιές της σούπας
  4. Φρέσκο, ψιλοκομμένο βασιλικό - 2 κουταλιές της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού
  5. Σκόρδο - 1 σκελίδα
  6. Αλάτι - Πιπέρι
  7. Αυγά - 4 μεγάλα
Μοιράσου το
Μοιράσου το