Αυγά στον φούρνο με τοματίνια ?
Πως θα τα φτιάξετε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Απλώστε τα τοματίνια ομοιόμορφα (μη ξεχάσετε να τα κόψετε στη μέση) σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί
Ψήστε τα τοματίνια για περίπου 12 λεπτά και αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο
Αν τα τοματίνια βγάλουν πολύ ζουμί, μπορείτε να το αφαιρέσετε προσεχτικά
Ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, τις 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι, πάνω από τα τοματίνια
Ρίξτε και το σκόρδο και ανακατέψτε καλά
Σπάστε προσεχτικά τα αυγά μέσα στο ταψί, προσπαθώντας να κρατήσετε ανέπαφο τον κρόκο. Φροντίστε να τοποθετήσετε τα αυγά ομοιόμορφα στο ταψί
Βάλτε το ταψί και πάλι στο φούρνο και ψήστε για άλλα 8-10 λεπτά
Ο κρόκος των αυγών θα πρέπει να παραμείνει μαλακός
Έχετε στο νου σας ότι τα αυγά θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται και αφότου τα αφαιρέσετε από τον φούρνο
Ρίξτε πάνω από τα αυγά, αλάτι πιπέρι και την 1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Σερβίρετε αμέσως σε ρηχά μπολ, συνοδεύοντας το brunch σας με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί στο οποίο θα έχετε αλείψει τυρί κρέμα
Μοιραστείτε το στο facebook
ή εκτυπώστε
Συστατικά
Τοματίνια Lucia’s Farm ή τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm - 3 φλιτζάνια, κομμένα στη μέση
Τριμμένη παρμεζάνα - ¼ του φλιτζανιού
Ελαιόλαδο - 2 κουταλιές της σούπας
Φρέσκο, ψιλοκομμένο βασιλικό - 2 κουταλιές της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού
Σκόρδο - 1 σκελίδα
Αλάτι - Πιπέρι
Αυγά - 4 μεγάλα
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Εάν συνεχίσετε την περιήγηση σας στο luciasfarm.gr, αποδέχεστε τη χρήση τους: Συμφωνώ Περισσότερα