Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μία πεντανόστιμη φριτάτα με ρικότα, τοματίνια και σπανάκι.
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέστε τα τοματίνια και ανακατέψτε περίπου για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα φύλλα του σπανακιού και τον βασιλικό. Ανακατέψτε για λίγο μέχρι να μαραθούν.
- Μεταφέρετε όλα τα συστατικά σε ένα τετράγωνο ταψί που θα έχετε λαδώσει πιο πριν.
- Σιγά σιγά ρίξτε μικρές κουταλιές ρικότα πάνω από τα λαχανικά.
- Χτυπήστε καλά τα αυγά σε ένα μπολ και ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά μέσα στο ταψί και ψήστε το μείγμα για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραία χρυσαφένιο χρώμα.
Συστατικά
- Ελαιόλαδο - 1 κουταλιά της σούπας
- Ξερό κρεμμύδι - 1
- Τοματίνια Lucia's Farm - 300 γραμμάρια
- Σπανάκι - 100 γραμμάρια
- Φύλλα βασιλικού - Μία χούφτα
- Τυρί ρικότα - 100 γραμμάρια
- Αυγά - Χτυπημένα