Πως θα τα φτιάξετε:
Συνταγή 1
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε ένα στρόγγυλο ταψί απλώστε χαρτί ψησίματος
- Με ένα μαχαίρι κόψτε την κορυφή κάθε τομάτας
- Με ένα κουταλάκι αφαιρέστε το εσωτερικό της τομάτας, με προσοχή για να μη καταστρέψετε τη σάρκα της
- Τοποθετήστε τις τομάτες σε ένα πιάτο και ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι
- Χωρίστε το καλαμπόκι ισόποσα στις 4 τομάτες
- Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά με το σχοινόπρασο και λίγο αλάτι και πιπέρι
- Χωρίστε το μείγμα των αυγών σε κάθε τομάτα και ρίξτε το τριμμένο τυρί
- Ψήστε για περίπου 40 λεπτά
Συνταγή 2
- Πάρτε τα καλαμπόκια και αφαιρέστε τα φύλλα τους
- Έπειτα, αφαιρέστε τις λεπτές σαν μετάξι κλωστές τους, φροντίζοντας να μην αφήσετε καμία κολλημένη ανάμεσα στους καρπούς
- Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό και κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τους καρπούς από το καλαμπόκι
- Τοποθετήστε τους καρπούς σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και αφήστε τους να μουλιάσουν για περίπου 10 λεπτά
- Εν τω μεταξύ κόψτε τις τομάτες στο 1/3 τους ξεκινώντας από την κορυφή
- Με ένα μαχαίρι, κόψτε το εσωτερικό της κάθε τομάτας με προσοχή για να μη καταστρέψετε την σάρκα της, και αφαιρέστε το και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ
- Με ένα κουταλάκι αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει και βάλτε τα κι αυτά στο μπολ
- Προθερμάνετε το γκριλ στους 180 βαθμούς και ψήστε το καλαμπόκι για περίπου 10-15 λεπτά (καλυμμένο). Φροντίστε να ανακατεύετε συχνά τους καρπούς
- Μόλις ετοιμαστούν, μεταφέρετε τους στο μπολ με την τομάτα
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το κατσικίσιο τυρί, το ξύδι, το αλάτι και το πιπερι και ανακατέψτε καλά
- Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα στις τομάτες και προσθέστε και λίγο μπέικον, προαιρετικά
Συστατικά
- Τομάτες σε τσαμπί Lucia’s Farm - 4
- Αλάτι - Πιπέρι
- Καλαμπόκι - Μισό φλιτζάνι
- Αυγά - 4 μεγάλα
- Φρέσκο σχοινόπρασο - 2 κουταλάκια του γλυκού
- Τριμμένη παρμεζάνα - ¼ του φλιτζανιού
- Καλαμπόκια - 3
- Τομάτες σε τσαμπί Lucia’s Farm - 4
- Ελαιόλαδο - 1 κ.σ
- Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο - Μισό φλιτζάνι
- Κατσικίσιο τυρί - Μισό φλιτζάνι
- Ξύδι από λευκό κρασί - 1 κ.σ
- Αλάτι - Πιπέρι
- Ψημένο μπέικον, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) - 3 φέτες