Προετοιμασία
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Για τη ζύμη:
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε το γιαούρτι, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι
- Ανακατέψτε καλά τα υλικά με τα χέρια σας, μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Το μείγμα σας θα πρέπει να είναι παχύ και ελαφρώς κολλώδες. Αν νιώθετε ότι είναι ξερό, βάλτε λίγο ακόμη γιαούρτι
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, κόψτε την σε 3 κομμάτια ίδιου μεγέθους και σχηματίστε 3 μπάλες
- Στη συνέχεια, με τον πλάστη φτιάξτε δημιουργήστε 3 τετράγωνες βάσεις για τις πίτσες σας
- Τοποθετήστε τις ζύμες σας σε ένα μεγάλο ταψί, το οποίο θα έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος
Για το βούτυρο με βασιλικό και σκόρδο:
- Τοποθετήστε το σκόρδο και το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι και λιώστε τα σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε και το αλάτι αλλά όχι και τον βασιλικό και ανακατέψτε καλά
- Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά
Με ένα πινέλο σιλικόνης απλώστε το βούτυρο (περίπου 1 κουταλιά του γλυκού σε κάθε ζύμη) σε καθεμία από τις 3 ζύμες και ρίξτε τη ρίγανη
Βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο στην άκρη
Χωρίστε την μοτσαρέλα και το cheddar στις 3 ζύμες και ψήστε τις στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά
Εν τω μεταξύ ρίξτε και τον βασιλικό στο λιωμένο βούτυρο και αφήστε το στην άκρη
Για την σως κάσιους:
Τοποθετήστε όλα τα υλικά της σως στο μπλέντερ και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν ένα. Αν το μείγμα βγεί πολύ ρευστό, βάλτε λίγο παραπάνω νερό ή ζωμό
Αφαιρέστε τις ζύμες από το φούρνο και ρίξτε πάνω τους τα τοματίνια, τις ελιές, τα φύλλα baby σπανάκι και το κρεμμύδι
Ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο με βασιλικό και σκόρδο (αν έχει παγώσει, μπορείτε να το ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων) και την σως κάσιους
Η πίτσα σας είναι έτοιμη για να τη σερβίρετε 🙂 ?
Συστατικά
- Στραγγιστό γιαούρτι - 125ml
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 125 γραμμάρια
- Baking powder - ½ κουταλάκι της σούπας
- Αλάτι - ½ κουταλάκι του γλυκού
- Ρίγανη - 1 κουταλάκι του γλυκού
- Μοτσαρέλα - 100 γραμμάρια τριμμένη
- Cheddar - 100 γραμμάρια τριμμένο
- Τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση - 400 γραμμάρια
- Πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες - 10
- Ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο - 1
- Φύλλα baby σπανάκι - 60 γραμμάρια
- Σκόρδο σε σκόνη - 1 ½ σκελίδα
- Ανάλατο βούτυρο - 120 γραμμάρια
- Αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκού
- Βασιλικός, ψιλοκομμένο - 1 μικρό ματσάκι
- Κάσιους, που θα έχετε αφήσει να μουλιάσουν σε ζεστό νερό για 15 λεπτά - 120 γραμμάρια
- Αλάτι - ¼ κουταλάκι του γλυκού
- Πιπέρι - ¼ κουταλάκι του γλυκού
- Σκόρδο - 1 σκελίδα
- Κρύος ζωμός λαχανικών - 150 ml