
Ομελέτα με τοματίνια και βασιλικό
Πως θα φτιάξετε την ομελέτα:
- Αρχικά πάρτε τα φύλλα βασιλικού και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
- Πάρτε μία βάση κοπής και κόψτε τα τοματίνια στη μέση.
- Μέσα σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά.
- Προσθέστε μία πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπήστε καλά και δυνατά το μείγμα μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.
- Πάρτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετήστε το σε χαμηλή φωτιά.
- Εν τω μεταξύ ρίξτε στο τηγάνι μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και δυναμώστε τη φωτιά.
- Τοποθετήστε στο τηγάνι προσεκτικά τα τοματίνια και τηγανίστε τα για περίπου 1 λεπτό.
- Γυρίστε τη φωτιά στη χαμηλή ένταση και προσθέστε τα φύλλα του βασιλικού.
- Ρίξτε στο τηγάνι προσεχτικά τα αυγά και φροντίστε να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια του.
- Ρίξτε και την γραβιέρα (ή οποιοδήποτε άλλο τριμμένο τυρί έχετε).
- Όταν δείτε ότι η μία πλευρά της ομελέτας είναι έτοιμη, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τη γυρίσετε από την άλλη μεριά.
- Μόλις πάρει και η άλλη μεριά ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα, πάλι με τη βοήθεια ενός πιρουνιού διπλώστε την ομελέτα στη μέση, αφαιρέστε την από το τηγάνι και σερβίρετε την σε ένα πιάτο.
Συστατικά
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού - 3-4
- Τοματίνια Lucia’s Farm - 4-5
- Αυγά - 2-3 μεγάλα
- Γραβιέρα - Λίγη, τριμμένη
- Αλάτι - Πιπέρι
- Ελαιόλαδο -