Πως θα φτιάξετε την τάρτα:
- Λαδώστε 4 φορμάκια τάρτας (περίπου 12 εκ. το καθένα) και απλώστε από ένα κομμάτι σφολιάτας το καθένα. Κόψτε τα σημεία που περισσεύουν.
- Βάλτε τα φορμάκια στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το για περίπου 15 λεπτά.
- Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και τις πατάτες και μαγειρέψτε τα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Ρίξτε το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθετήστε την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τοποθετήστε σε κάθε φόρμα ισόποσα τμήματα του μείγματος με το κρεμμύδι και έπειτα ισόποσα τμήματα το μείγματος με την κρέμα γάλακτος.
- Ψήστε τις τάρτες για 20 λεπτά περίπου.
Συστατικά
- Φύλλα σφολιάτας κομμένα στη μέση - 2
- Βούτυρο - 20 γρ.
- Κρεμμύδια - 2
- Καστανή ζάχαρη - ½ κουταλάκι του γλυκού
- Πατάτες Lucia's Farm, κομμένες σε λεπτές φέτες - 3 μικρές
- Φρέσκο θυμάρι - 1 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι και πιπέρι -
- Τριμμένη παρμεζάνα - ¼ φλιτζάνι
- Αυγά - 4
- Κρέμα γάλακτος - ½ φλιτζάνι