Πως θα φτιάξετε τις ψητές πατάτες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τρυπήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Απλώστε το λάδι επάνω τους με ένα πινέλο και ρίξτε τους το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψήστε τις πατάτες για περίπου 1 ώρα μέχρι να μπορείτε να τις τρυπήσετε με ευκολία.
- Εντωμεταξύ, όσο θα ψήνονται οι πατάτες μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα με το σπανάκι και τις αγκινάρες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το τυρί κρέμα, την sour cream, τις καρδιές αγκινάρας, το σκόρδο, το baby σπανάκι, την μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Όταν ψηθούν οι πατάτες και μαλακώσουν χαράξτε τις στη μέση ώστε να μπορέσετε να τις ανοίξετε.
- Τοποθετήστε μεγάλες κουταλιές του μείγματος σε κάθε πατάτα και ψήστε τις πατάτες για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Καλή όρεξη. 🙂
Συστατικά
- Πατάτες Lucia’s Farm - 6 μεγάλες
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - 1 κ.σ.
- Αλάτι - Πιπέρι
- Τυρί κρέμα - 100 γρ.
- Sour cream - ¼ του φλιτζανιού
- Τριμμένη μοτσαρέλα - 1 ½ φλιτζάνι
- Τριμμένη παρμεζάνα - ¼ του φλιτζανιού
- Καρδιές αγκινάρας, κομμένες - 200 γρ.
- Baby σπανάκι ψιλοκομμένο - 500 γρ.
- Σκόρδο - 1 σκελίδα