
Σαλάτα με κριθαράκι και τομάτα
Οδηγίες
Για μια τέλεια σαλάτα με κριθαράκι και τομάτα, ξεκινήστε από τα βασικά. Πρώτα, μαγειρέψτε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Όταν είναι έτοιμο, στραγγίξτε το, ρίξτε κρύο νερό και στραγγίξτε ξανά. Μεταφέρετε το κριθαράκι σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε το με λίγο αλουμινόχαρτο και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες.
Μόλις περάσουν οι 2 ώρες, τοποθετήστε στο μπολ τα κυρίως υλικά:
- την φέτα (κομμένη σε κύβους ή τριμμένη)
- 3 τομάτες Lucia’s Farm baby σε τσαμπί, κομμένες στη μέση
- τις ελιές καλαμών
- τον βασιλικό
- και τον μαϊντανό
Ανακατέψτε καλά!
Σε ένα βάζο, ρίξτε για το dressing:
- το ελαιόλαδο
- το χυμό λεμονιού
- το σκόρδο (1 μικρή σκελίδα, ψιλοκομμένη)
- και τη ρίγανη
Κλείστε το καπάκι του βάζου και ανακινήστε με δύναμη.
Όταν αναμειχθούν καλά τα κυρίως υλικά, ρίξτε το dressing στην σαλάτα σας.
Τέλος αφού δοκιμάσετε, ρίξτε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για περισσότερη γεύση.
Η σαλάτα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 24 ώρες.
Καλή σας όρεξη!
Συστατικά
- Κριθαράκι - 1 ¼ φλιτζάνι
- Τομάτες - 3 τεμ.
- Ελιές καλαμών - ½ φλιτζάνι
- Ελαιόλαδο - ⅓ φλιτζάνι
- Βασιλικός (ξερός) - 1 κ.σ.
- Μαϊντανός (ξερός) - 1 κ.σ.
- Χυμός Λεμονιού - 3 κ.σ.
- Σκόρδο - 1 σκελίδα
- Ρίγανη (φρέσκια) - ½ κ.γ.
- Αλάτι - Πιπέρι