Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα φύλλα της βαλεριάνας, τα τοματίνια και τις φράουλες
- Κόβουμε τις φράουλες και τα τοματίνια σε τέταρτα ή στη μέση, ανάλογα με το μέγεθός τους
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό
- Αλευρώνουμε το τυρί, το περνάμε από το αυγό και τέλος από το σουσάμι και το μαυροκούκι – τα οποία έχουμε ήδη ανακατέψει μεταξύ τους σε ένα μπολ
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε τους κύβους του κατσικίσιου τυριού και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα
- Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα τοματίνια, τις φράουλες, τη βαλεριάνα και μερικά φύλλα δυόσμου, καθώς και το ντρέσινγκ, και ανακατεύουμε ελαφρά
- Σερβίρουμε την σαλάτα και γαρνίρουμε με τους τηγανιτούς κύβους τυριού
Εκτέλεση για το ντρέσινγκ ροδιού
- Χτυπάμε με το μαγειρικό σύρμα την μουστάρδα με το ξύδι
- Προσθέτουμε το σιρόπι ροδιού
- Ρίχνουμε κορδόνι το λάδι και καρυκεύουμε
- Αν δούμε ότι το ντρέσινγκ είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό
Συστατικά
- φράουλες - 100 γρ.
- τοματίνια - 100 γρ.
- βαλεριάνα - 80 γρ.
- κατσικίσιο τυρί σε κύβους - 100 γρ.
- Σουσάμι & Μαυροκούκι για τη κρούστα -
- αυγό - 1
- Λίγο αλεύρι -
- μουστάρδα - 1κγ
- σιρόπι ροδιού - 1κσ
- λευκό ξύδι βαλσάμικο - 1κσ
- ελαιόλαδο - 50 γρ
- Αλάτι – Πιπέρι -
- Θα χρειαστούμε επίσης ηλιέλαιο για το τηγάνισμα -