Πως θα την φτιάξετε:
- Ζεστάνετε ένα ένα μεγάλου μεγέθους τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία
- Πασπαλίστε τα κομμάτια του στήθους κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο μεριές, φροντίζοντας να απλωθούν καλά σε όλη την επιφάνεια του στήθους
- Ψεκάστε καλά τον πάτο του τηγανιού με το σπρέι ελαιόλαδου
- Τοποθετήστε τα κομμάτια του στήθους κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα για περίπου 6 λεπτά από την κάθε πλευρά
- Όσο το κοτόπουλο ετοιμάζεται, ρίξτε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ την ρόκα, τα τοματίνια, το κρεμμύδι,τις ελιές και ανακατέψτε τα καλά με μία τσιμπίδα κουζίνας
- Σε ένα μικρό μπουκαλάκι τοποθετήστε το ελαιόλαδο και το ξύδι, κλείστε το καπάκι του και ανακινήστε καλά. Θυμηθείτε να κρατήσετε λίγο από το dressing για το κοτόπουλο
- Ρίξτε το dressing στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά για άλλη μία φορά
- Μόλις τα στήθη κοτόπουλου είναι έτοιμα, κόψτε τα σε λεπτές φέτες και με ένα πινέλο αλείψτε το υπόλοιπο dressing επάνω τους
- Πάρτε 4 πιάτα και χωρίστε τη σαλάτα σε ίσες μερίδες για κάθε πιάτο
- Επιπλέον τοποθετήστε από ένα στήθος κοτόπουλου σε κάθε πιάτο και ρίξτε λίγο από το κατσικίσιο τυρί για περισσότερη γεύση
Η χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα σας είναι έτοιμη για να την απολαύσετε παρέα με ένα ποτήρι λευκό κρασί!
Καλή όρεξη 🙂
Συστατικά
- Στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 4 κομμάτια
- Αλάτι - 1/4 κ.γ.
- Μαύρο πιπέρι - 1/4 κ.γ.
- Ελαιόλαδο -
- Ρόκα - 5 φλιτζάνια
- Τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση - 1 φλιτζάνι
- Κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες - 1/4 του φλιτζανιού
- Ελαιόλαδο - 1/4 του φλιτζανιού
- Ξύδι από κόκκινο κρασί - 1/4 του φλιτζανιού
- Ελιές καλαμών, κομμένες σε μικρά κομμάτια - 10
- Θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί - Μισό φλιτζάνι