Πως θα φτιάξετε την σαλάτα:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μέτριο ταψί απλώστε χαρτί ψησίματος και ρίξτε επάνω τα τοματίνια.
- Ρίξτε πάνω από τα τοματίνια την ρίγανη και το ¼ της κούπας ελαιόλαδο. Ψήστε τα για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν. Μόλις ετοιμαστούν αφήστε τα στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά σας για περίπου 15 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις ετοιμαστούν, στραγγίξτε τα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το 1/3 της κούπας ελαιόλαδο, το ξίδι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε τα ζεστά ζυμαρικά μέσα στο μπολ και ανακατέψτε. Αφήστε τα ζυμαρικά να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας τα κατά διαστήματα.
- Προσθέστε στο μπολ και τις τομάτες, την μοτσαρέλα και τον βασιλικό. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε!
Συστατικά
- Τοματίνια Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση - 450 γραμμάρια
- Ρίγανη - 2 κουταλάκια του γλυκού
- Σκόρδο - 2 σκελίδες
- Αλάτι -
- Ελαιόλαδο - ¼ της κούπας
- Ζυμαρικά βίδες - Μισό πακέτο
- Ελαιόλαδο - 1/3 κούπας
- Ξίδι από λευκό κρασί - 2 κουταλιές της σούπας
- Μαύρο πιπέρι -
- Μπάλες μοτσαρέλας - 200 γρ.
- Ξερός βασιλικό - ½ φλιτζάνι