
Τάκος με κοτόπουλο και τομάτα
Πως θα φτιάξετε τα τάκος:
- Ζεσταίνετε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέστε τις τομάτες και μαγειρέψτε τις για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, φροντίζοντας να τις γυρίζετε συχνά με μία λαβίδα.
- Μόλις οι τομάτες είναι έτοιμες, θα τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο προκειμένου να κρυώσουν.
- Κόψτε τις τομάτες στη μέση. Αφαιρέστε το κοτσάνι και όσους περισσότερους σπόρους μπορείτε και έπειτα ψιλοκόψτε τις.
- Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Ιδανικό θα ήταν να το κόψετε σε κομμάτια των 2 εκατοστών.
- Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι στο τηγάνι και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Θα χρειαστείτε περίπου 8-10 λεπτά.
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
- Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε άλλη μία κουταλιά του γλυκού λάδι.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο και την πιπεριά χαλαπένιο και ανακατέψτε για περίπου μισό λεπτό μέχρι να βγάλουν όλα τα αρώματα τους.
- Προσθέστε το χυμό λάιμ, το κοτόπουλο και τις τομάτες και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε το κόλιαντρο και τα κρεμμυδάκια.
- Το μείγμα για τις τορτίγιες είναι έτοιμο.
- Χωρίστε το μέσα σε κάθε τορτίγια (όση ποσότητα θέλετε εσείς) και γαρνίρετε με φέτες λάιμ.
Συστατικά
- Τομάτες Lucia's Farm - 2
- Στήθος κοτόπουλου χωρίς το κόκκαλο και την πέτσα - 230 γρ.
- Αλάτι - ¼ κουταλάκι του γλυκού
- Μαύρο πιπέρι - 1/8 κουταλάκι του γλυκού
- Ελαιόλαδο - 2 κουταλάκια του γλυκού
- Κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο - ½ φλιτζάνι
- Σκόρδο - 1 σκελίδα
- Πιπεριά χαλαπένιο, την οποία θα έχετε λιώσει σε ένα γουδί - 1 μικρή
- Χυμός λάιμ - 2 κουταλάκια του γλυκού
- Φρέσκο κόλιαντρο - 2 κουταλάκια του γλυκού
- Κρεμμυδάκια - 2
- Πίτες καλαμποκιού - 6 μικρές