
Τάρτα τομάτας με ελιές και θυμάρι
Πως θα φτιάξετε την τάρτα:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Απλώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και από πάνω τοποθετήστε την σφολιάτα.
- Απλώστε την πάστα ελιάς πάνω στην σφολιάτα αφήνοντας κενό από τις άκρες περίπου 2 εκατοστών.
- Έπειτα ρίξτε την θρυμματισμένη φρυγανιά.
- Κόψτε τις τομάτες σε ροδέλες και τοποθετήστε τις πάνω από την πάστα ελιάς μέχρι να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
- Ρίξτε το θυμάρι και το αλάτι με το πιπέρι.
- Απλώστε λίγο από το χτυπημένο αβγό στις άκρες της τάρτας προκειμένου να γίνουν πιο τραγανές στο ψήσιμο.
- Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις η τάρτα είναι έτοιμη, περιχύστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τα κλωναράκια θυμάρι.
Συστατικά
- Σφολιάτα - 200 γραμμάρια
- Πάστα πράσινης ελιάς - 2 κουταλιές της σούπας
- Θρυμματισμένη φρυγανιά - 2 κουταλιές της σούπας
- Τομάτες Lucia's Farm - 4
- Θυμάρι - 1 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι και πιπέρι -
- Αυγά - 1
- Χυμός λεμονιού - 1 κουταλιά της σούπας
- Ελαιόλαδο - 2 κουταλιές της σούπας
- Λίγα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι -