Πίτα με τομάτα

Πώς θα την φτιάξετε:

 

Αρχικά παίρνετε ένα στρόγγυλο ταψί μετρίου μεγέθους και απλώνετε πάνω τα φύλλα της σφολιάτας στη βάση του έτσι ώστε να περισσεύουν ίσα ίσα για να μπορέσετε να φτιάξετε το γύρω γύρω της πίτας.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

Τρυπήστε την σφολιάτα με ένα πιρούνι και ψήστε την για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Όσο θα ψήνετε τη ζύμη, τοποθετήστε τις ψιλοκομμένες τομάτες  σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίστε με το αλάτι. Προσπαθήστε να απορροφήσετε όση περισσότερη υγρασία μπορείτε από τις τομάτες χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας ή μία πετσέτα.

ffc97e3db787505469538fc8c2bbe318

Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά αφαιρέστε τη ζύμη από τον φούρνο. Απλώστε πρώτα τα κρεμμύδια, έπειτα τις τομάτες και τέλος το βασιλικό τον οποίο θα έχετε ψιλοκόψει.

Σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ ανακατέψτε καλά το μείγμα τριμμένων τυριών με τη μαγιονέζα, το ταμπάσκο και το μαύρο πιπέρι.

τοματόπιτα

Τοποθετήστε το μείγμα στην πίτα σας και συνεχίστε το ψήσιμο για περίπου μισή ώρα ακόμη στους 180 βαθμούς.

Μόλις βγάλετε την πίτα από τον φούρνο, αφήστε την λίγο να σφίξει και σερβίρετε.

Συστατικά

  1. Φύλλα σφολιάτας - 1 πακέτο
  2. Τομάτες - 4 ψιλοκομμένες
  3. Κρεμμύδι ξερό - ½ κούπα
  4. Αλάτι - ½ κουταλάκι του γλυκού
  5. Βασιλικός - 8 μεγάλα φύλλα
  6. Τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας - 2 κούπες
  7. Μαγιονέζα - Μισή κούπα
  8. Τabasco - Όσο αντέχετε
  9. Μαύρο πιπέρι -
Μοιράσου το
Μοιράσου το