μεσογειακή διατροφή
30 Ιούν

Η μεσογειακή διατροφή βοηθάει στην απώλεια σωματικού βάρους

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο η μεσογειακή διατροφή βοηθάει στην απώλεια βάρους περισσότερο από μια δίαιτα χαμηλών λιπαρών. Άτομα τα οποία συμμετείχαν σε μια μακροχρόνια έρευνα έχασαν περισσότερο βάρος σε σύγκριση με αυτούς που ακολουθούσαν μια δίαιτα χαμηλών λιπαρών.

Εάν λοιπόν θέλετε να χάσετε βάρος μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας και να δείτε μεγάλη διαφορά!

1. Να τρώτε το κυρίως γεύμα σας νωρίς το μεσημέρι

Στην μεσογειακή διατροφή το κυρίως γεύμα είναι το μεσημεριανό και καταναλώνετε μεταξύ 13:00 – 15:00. Με το να καταναλώνετε το κυρίως γεύμα σας πιο νωρίς μειώνετε τις πιθανότητες να καταναλώσετε περισσότερη ποσότητας τροφής καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα μια έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που κατανάλωναν το κυρίως γεύμα τους πριν τις 15:00 έχαναν περισσότερο βάρος.

μεσογειακή διατροφή

2. Να τρώτε συχνά στο κυρίως πιάτο λαχανικά μαγειρεμένα με ελαιόλαδο

Tο να μαγειρεύετε ένα πιάτο μόνο με λαχανικά, ελαιόλαδο και τομάτα είναι ό,τι καλύτερο καθώς συνδυάζετε 3-4 λαχανικά και λαμβάνετε πολλά θρεπτικά συστατικά και απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Παράλληλα καταναλώνετε ένα πιάτο χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Σερβίρετε τα με φέτα για τον απόλυτο συνδυασμό!

3. Να πίνετε νερό, ελληνικό καφέ και κρασί

Ο καφές και το κρασί έχουν την δικιά τους θέση στην μεσογειακή διατροφή δεν αντικαθιστούν όμως το νερό. Η ημερήσια ποσότητα νερού είναι 8 ποτήρια. Ακόμα ο ελληνικός καφές έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία όπως και το κρασί.

4. Να καταναλώνετε τη σωστή ποσότητα ελαιόλαδου

Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι το ελαιόλαδο περιέχει ‘καλά’ – ακόρεστα λιπαρά, λιποδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνη E) και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως πολυφαινόλες. Το ελαιόλαδο δίνει γεύση στα πιάτα, παρόλα αυτά όμως θα πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο. Η ιδανική ημερήσια ποσότητα είναι 3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα.

μεσογειακή διατροφή

5. Μαζί με την διατροφή να ασκείστε

Η μεσογειακή διατροφή είναι τρόπος ζωής. Το να ασκείστε είναι απαραίτητο. Το περπάτημα βοηθάει, όμως το κλειδί της επιτυχίας είναι να είστε συνέχεια σε κίνηση. Μια ώρα προπόνηση στο γυμναστήριο δεν φτάνει, προσπαθήστε να είστε συνέχεια σε εγρήγορση. Δηλαδή να κάνετε μικρά διαλείμματα για περπάτημα, να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού και να αποφεύγετε το αυτοκίνητο όπου μπορείτε να πάτε με τα πόδια!

Εάν εντάξετε τις παραπάνω συμβουλές στην καθημερινότητα σας θα δείτε σταδιακά θετικές αλλαγές στο σώμα σας. Αξίζει να το προσπαθήσετε!