
Θεωρείτε τις σαλάτες βαρετές; Είμαστε σίγουροι ότι η σαλάτα νισουάζ που σας προτείνουμε, θα σας αλλάξει τη γνώμη.
Υλικά:
Για τη σαλάτα νισουάζ:
- 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι στραγγισμένο καλά, σε κομμάτια
- 2 πατάτες μικρές, βρασμένες, κομμένες στα 4
- 100 γρ. τοματίνια Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
- 5-6 φύλλα τρυφερής γαλλικής σαλάτας
- 100 γρ. φασολάκια, βρασμένα
- 6 φιλέτα αντζούγιας
- 4 αβγά, βρασμένα, κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Για τη βινεγκρέτ:
- 7 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο
- 2 σκελίδες σκόρδου, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τη βιντεγρέτ:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά
Για τη σαλάτα νισουάζ:
- Χοντροκόβετε τα φύλλα της σαλάτας μέσα σε ένα μπολ
- Προσθέτετε τα φασολάκια, τα τοματίνια, τον τόνο, τις πατάτες, το κρεμμύδι και τα αυγά
- Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα, προσθέστε τις αντζούγιες και το ντρέσινγκ
Καλή όρεξη!