σαλάτα νισουάζ
03 Ιούν

Θεωρείτε τις σαλάτες βαρετές; Είμαστε σίγουροι ότι η σαλάτα νισουάζ που σας προτείνουμε, θα σας αλλάξει τη γνώμη.

Υλικά:

Για τη σαλάτα νισουάζ:

  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι στραγγισμένο καλά, σε κομμάτια
  • 2 πατάτες μικρές, βρασμένες, κομμένες στα 4
  • 100 γρ. τοματίνια Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
  • 5-6 φύλλα τρυφερής γαλλικής σαλάτας
  • 100 γρ. φασολάκια, βρασμένα
  • 6 φιλέτα αντζούγιας
  • 4 αβγά, βρασμένα, κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 

Για τη βινεγκρέτ:

  • 7 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

σαλάτα νισουάζ

Εκτέλεση:

Για τη βιντεγρέτ:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά

Για τη σαλάτα νισουάζ:

  • Χοντροκόβετε τα φύλλα της σαλάτας μέσα σε ένα μπολ
  • Προσθέτετε τα φασολάκια, τα τοματίνια, τον τόνο, τις πατάτες, το κρεμμύδι και τα αυγά
  • Λίγο πριν σερβίρετε τη σαλάτα, προσθέστε τις αντζούγιες και το ντρέσινγκ

Καλή όρεξη!