Το “The Restaurant Project” συνεχίζει τις επισκέψεις του στην συμπρωτεύουσα!
Αυτή τη φορά τις πόρτες της άνοιξε για εμάς η παραδοσιακή ταβέρνα Νικηφόρος* όπου η κυρία Βασιλική Βαΐδου ετοίμασε για εμάς κοτόπουλο caprese.
Υλικά:
- Φιλέτο κοτόπουλο
- 150 γρ. μοτσαρέλα σε σακουλάκι
- Μία πρέζα αλάτι & μία πρέζα πιπέρι
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Μία συσκευασία τοματίνια Lucia’s Farm
- Πέστο βασιλικού
Για τη σάλτσα μας:
- 50 γρ. μοτσαρέλα
- 50 γρ. γκούντα
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο στήθος ολόκληρο με την πέτσα και το περνάμε από τη σχάρα 5 λεπτά από την κάθε μεριά
- Το ανοίγουμε στη μέση και το γεμίσουμε με μοτσαρέλα
- Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά
- Στο ταψί προσθέτουμε και τα τοματίνια αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει και περάσει με ελαιόλαδο
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 50 γρ. μοτσαρέλα, 50 γρ. γκούντα, 50 γρ. κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι
- Ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά
- Σε ένα πιάτο απλώνουμε την κρέμα τυριών και τοποθετούμε το κοτόπουλο κομμένο στη μέση και δίπλα τα ψητά τοματίνια
- Περιχύνουμε με πέστο βασιλικού αραιωμένο με ελαιόλαδο
- Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο βασιλικό
Ευχαριστούμε την παραδοσιακή ταβέρνα Νικηφόρος για τη φιλοξενία της.
*Η παραδοσιακή ταβέρνα Νικηφόρος προσφέρει αυθεντικές γεύσεις ελληνικής κουζίνας, με έμφαση στην ποιότητα, στη γεύση και στην εξυπηρέτηση για περισσότερα από 40 χρόνια.
Επισκεφθείτε την σελίδα της στο Facebook εδώ
Βρείτε την παραδοσιακή ταβέρνα Νικηφόρος στην οδό Θερμαϊκού 23, στη Θεσσαλονίκη
Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ: