Είναι καθημερινή και θέλετε να φάτε κάτι εύκολο, γρήγορο και χορταστικό αλλά δεν θέλετε για άλλη μια φορά να επιλέξετε την εύκολη λύση και να παραγγείλετε κάτι από έξω; Μια πολύ καλή λύση είναι οι πατάτες α λα κρεμ που μαζί με ένα σνίτσελ θα ολοκληρώσουν το τραπέζι σας!
Βάλtε την ποδιά σας και την μουσική που αγαπάτε και ξεκινήστε να καθαρίζετε τις πατατούλες. Μέσα σε περίπου 45- 50 λεπτά θα έχετε έτοιμο ένα υπέροχο και πεντανόστιμο γεύμα για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Για πάμε να δούμε τα υλικά και έπειτα τη διαδικασία!
Υλικά για τις πατάτες α λα κρεμ:
- 1.5 κιλό πατάτες Lucia’s Farm, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώστε το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε και βάλτε μία στρώση πατάτες
- Πασπαλίστε με το κρεμμύδι και το τριμμένου τυρί
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώστε
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με μία δεύτερη στρώση από πατάτες, κρεμμύδι, τυρί, κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο
- Τέλος, ρίξτε ακόμη μία στρώση από πατάτες και τυρί
- Αραιώστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με λίγο νερό και ρίξτε την στο πυρέξ
- Ψήστε για 45-60 λεπτά στους 180 βαθμούς
- Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, αφήστε τις για περίπου μία ώρα να κρυώσουν και να δέσουν τα υλικά
Καλή όρεξη!