πατάτες α λα κρεμ
09 Φεβ

Πατάτες α λα κρεμ

Είναι καθημερινή και θέλετε να φάτε  κάτι εύκολο, γρήγορο και χορταστικό αλλά δεν θέλετε για άλλη μια φορά να επιλέξετε την εύκολη λύση και να παραγγείλετε κάτι από έξω; Μια πολύ καλή λύση είναι οι πατάτες α λα κρεμ που μαζί με ένα σνίτσελ θα ολοκληρώσουν το τραπέζι σας!

Βάλtε την ποδιά σας και την μουσική που αγαπάτε και ξεκινήστε  να καθαρίζετε τις πατατούλες. Μέσα σε περίπου 45- 50 λεπτά θα έχετε έτοιμο ένα υπέροχο και πεντανόστιμο γεύμα για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Για πάμε να δούμε τα υλικά και έπειτα τη διαδικασία!

Υλικά για τις πατάτες α λα κρεμ:

  • 1.5  κιλό πατάτες Lucia’s Farm, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 400 γρ.  κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ.  κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

πατάτες α λα κρεμ

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώστε το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσετε και βάλτε μία στρώση πατάτες
  • Πασπαλίστε με το κρεμμύδι και το τριμμένου τυρί
  • Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώστε
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία με μία δεύτερη στρώση από πατάτες, κρεμμύδι, τυρί, κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο
  • Τέλος, ρίξτε ακόμη μία στρώση από πατάτες και τυρί
  • Αραιώστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με λίγο νερό και ρίξτε την στο πυρέξ
  • Ψήστε για 45-60 λεπτά στους 180 βαθμούς
  • Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, αφήστε τις για περίπου μία ώρα να κρυώσουν και να δέσουν τα υλικά

Καλή όρεξη!