Ιστορικά

Η πατάτα είναι βασικό συστατικό της καθημερινής μας διατροφής και ιδιαίτερα αγαπητή από μικρούς και μεγάλους. Το επιστημονικό της όνομα είναι Solanum Tuberosum ή «Στρύχνον το κονδυλόριζον», γνωστή και ως γεώμηλο.

Καλλιεργούταν πριν 11.000 χρόνια από ιθαγενείς στην Αμερική, στα υψίπεδα του Μεξικού, του Περού, της Χιλής και της Κολομβίας. Στην Ευρώπη ήρθε το 1586 και διαδόθηκε σε πολλές χώρες.

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα αποδίδεται στον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και προσπάθησε να τις δώσει στους χωρικούς, οι οποίοι αρχικά τις περιφρόνησαν. Μόλις όμως έβαλε φρουρούς να τις φυλάνε, ως δήθεν πολύτιμα είδη, μέσα σε μια εβδομάδα οι πατάτες έγιναν ανάρπαστες.

Οι Πατάτες Lucia’s Farm

Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες, καθεμία με τα δικά της χαρακτηριστικά και γευστικές ιδιότητες. Οι ποικιλίες που έχουμε επιλέξει για τις πατάτες Lucia’s Farm, μετά από χρόνια δοκιμών τόσο στο χωράφι όσο και με τεστ γευσιγνωσίας, είναι ιδανικές για τις εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες της κάθε περιοχής. Ως συνέπεια, παράγουν ιδιαίτερα γευστικές πατάτες, που μπορούν να μαγειρευτούν στο τηγάνι, στον φούρνο, στην κατσαρόλα, αλλά και για υπέροχες σαλάτες.