πατάτες
09 Νοέ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα πατάτες tornado

Ποιος είπε ότι η μαγειρική πρέπει να είναι βαρετή; Σήμερα θα σας προτείνουμε ένα πρωτότυπο και «παιχνιδιάρικο» τρόπο για να μαγειρέψετε τις πατάτες σας.

Είμαστε σίγουροι πως τη συγκεκριμένη συνταγή θα τη λατρέψουν όλοι μικροί και μεγάλοι και θα θέλετε να την φτιάχνετε όλη την ώρα!

 

Υλικά

  • 2 μέτριες πατάτες Lucia’s Farm
  • 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα

πατάτες

Πώς θα τις φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Τρυπήστε την πατάτα από τη μία μεριά της μέχρι την άλλη με ένα ξύλινο stick για σουβλάκι.
  • Τοποθετήστε ένα μαχαίρι στη μία άκρη της πατάτας και αρχίστε να την κόβετε περιμετρικά γυρίζοντας το σουβλάκι μέχρι να φτάσετε στην άλλη άκρη και να δημιουργήσετε μια μεγάλη ροδέλα.

πατάτες

  • Απλώστε το λιωμένο βούτυρο πάνω στις δύο μεγάλες ροδέλες πατάτας που έχετε δημιουργήσει.
  • Μέσα σε ένα μπολ ανακατέψτε την παρμεζάνα με το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου την πάπρικα και το αλάτι.
  • Βάλτε τις πατάτες πάνω από το μπολ και πασπαλίστε τις με το μείγμα.

πατάτες

  • Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και βάλτε τις στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

πατάτες

  • Μόλις τις βγάλετε από το φούρνο, γαρνίρετε τις με την παρμεζάνα που περίσσεψε και με το μαϊντανό.
  • Αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρετε.

 

Συνοδεύστε τις πατάτες με ένα πεντανόστιμο dip που θα σας προτείνουμε.

Για το dip θα χρειαστείτε:

  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 110 γραμμάρια κρέμα τυρί
  • ½ κούπα ξινή κρέμα (sour cream)
  • ½ κούπα μαγιονέζα

πατάτες

Εκτέλεση

Ψήστε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει έξτρα τραγανό. Όταν το μπέικον ψηθεί, αφαιρέστε το από το τηγάνι και βάλτε το σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Βάλτε τα κρεμμύδια μέσα στο τηγάνι που είχατε το μπέικον και ψήστε τα μέχρι να καραμελώσουν για περίπου 15-20 λεπτά και αφαιρέστε τα από τη φωτιά.

Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα τυρί με την ξινή κρέμα και τη μαγιονέζα μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο και εντελώς λείο.

Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε καλά.

Κόψτε το μπέικον σε μικρά κομματάκια και προσθέστε το μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.

Το dip σας είναι έτοιμο!

 

Περιμένουμε τη γνώμη σας.

Καλή όρεξη.