Πατάτες ογκρατέν
08 Ιαν

Πατάτες ογκρατέν με αρακά

Πατάτες ογκρατέν. Ένα πιάτο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν συνοδευτικό αλλά και σαν κυρίως πιάτο, ανάλογα με την όρεξη σας. Σήμερα θα σας δείξουμε πως θα ετοιμάσετε μία παραλλαγή της απλής συνταγής για πατάτες ογκρατέν. Θα χρησιμοποιήσουμε αρακά και θα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα ένα πεντανόστιμο πιάτο!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 6 φέτες μπέικον,ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια μαγειρεμένες πατάτες Lucia’s Farm Baby, κομμένες στα 4
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένα μπιζέλια, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • 2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • Μισό φλιτζάνι μαγιονέζα
  • Μισό φλιτζάνι πλήρες γάλα

Πατάτες ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν

Πως θα τις φτιάξετε:

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ψήστε το μπέικον, μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • Αδειάστε το τηγάνι από το ζωμό του μπέικον, φροντίζοντας να έχετε διατηρήσει πρώτα μία κουταλιά της σούπας από τον ζωμό για να σοτάρετε τα κρεμμύδια
  • Σοτάρετε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν
  • Τοποθετήστε στο τηγάνι μία στρώση από πατάτες, αλάτι και αρακά, το 1 φλιτζάνι τσένταρ και το μπέικον
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και καλύψτε το τηγάνι για να σιγοβράσουν τα υλικά για 10 λεπτά
  • Σε ένα μπολ, συνδυάστε την μαγιονέζα με το γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν ένα
  • Ρίξτε το μείγμα πάνω από το μπέικον και έπειτα ρίξτε το άλλο φλιτζάνι με το τσένταρ
  • Ανακατέψτε καλά και αφήστε για άλλα 5 λεπτά
  • Αφαιρέστε από τη φωτιά και περιμένετε 5 λεπτά πριν σερβίρετε

Καλή όρεξη 🙂