Ένας σκέτος πειρασμός που μπορείτε να απολαύσετε ως ορεκτικό ή ακόμη και ως κυρίως πιάτο.
Τι θα χρειαστείτε:
- Τρεις πατάτες Lucia’s Farm μεσαίου μεγέθους
- Δύο σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- Μία πρέζα αλάτι
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Πώς θα το φτιάξετε:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220ο C
- Βράζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα σκεπάζοντας τις μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 30 λεπτά
- Αφαιρέστε τις πατάτες από την κατσαρόλα και αφήστε αφήστε τις να κρυώσουν
- Αφού κρυώσουν, καθαρίστε τις προσεχτικά
- Χρησιμοποιήστε τον τρίφτη για να κόψετε σε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και τοποθετήστε το τρίμμα σε ένα μπολ προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί
- Στρώστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί οποιουδήποτε μεγέθους επιθυμείτε
- Πάρτε 1 κ.γ από τη ζύμη της πατάτας και πλάστε την σαν ένα κεφτέ. Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη
- Αφού τελειώσετε με όλη τη ζύμη, τοποθετήστε τους πατατοκεφτέδες στο ταψί και ψήστε στο φούρνο για 35-40 λεπτά
Είστε έτοιμοι να σερβίρετε τους πατατοκεφτέδες και να εντυπωσιάσετε!
Extra tip: Σερβίρετε τους πατατοκεφτέδες όσο ακόμη είναι ζεστοί, συνοδεύοντας τους με μια ελαφριά σος γιαουρτιού.
Για τη σος γιαουρτιού θα χρειαστείτε:
1 κ.γ. γιαούρτι 0%-2%
• 1 κ.γ. μουστάρδα
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ. σ. ξύδι
• ½ σφηνάκι νερό
• 1 ½ σφηνάκι ελαιόλαδο
• 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
• Λίγο αλάτι και πιπέρι
Πώς θα τη φτιάξετε:
Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Τοποθετήστε το μείγμα για λίγα λεπτά στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη! 🙂