πατατοκεφτέδες
20 Αυγ

Ψητοί πατατοκεφτέδες με παρμεζάνα!

Ένας σκέτος πειρασμός που μπορείτε να απολαύσετε ως ορεκτικό ή ακόμη και ως κυρίως πιάτο.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Τρεις πατάτες Lucia’s Farm μεσαίου μεγέθους
  • Δύο σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

 

Πώς θα το φτιάξετε:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220ο C
  • Βράζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα σκεπάζοντας τις μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 30 λεπτά
  • Αφαιρέστε τις πατάτες από την κατσαρόλα και αφήστε αφήστε τις να κρυώσουν
  • Αφού κρυώσουν, καθαρίστε τις προσεχτικά
  • Χρησιμοποιήστε τον τρίφτη για να κόψετε σε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και τοποθετήστε το τρίμμα σε ένα μπολ προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί
  • Στρώστε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί οποιουδήποτε μεγέθους επιθυμείτε
  • Πάρτε 1 κ.γ από τη ζύμη της πατάτας και πλάστε την σαν ένα κεφτέ. Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη
  • Αφού τελειώσετε με όλη τη ζύμη, τοποθετήστε τους  πατατοκεφτέδες στο ταψί και ψήστε στο φούρνο για 35-40 λεπτά

Είστε έτοιμοι να σερβίρετε τους πατατοκεφτέδες και να εντυπωσιάσετε!

Extra tip: Σερβίρετε τους πατατοκεφτέδες όσο ακόμη είναι ζεστοί, συνοδεύοντας τους με μια ελαφριά σος γιαουρτιού.

πατατοκεφτέδες

 

Για τη σος γιαουρτιού θα χρειαστείτε:

1 κ.γ. γιαούρτι 0%-2%
• 1 κ.γ. μουστάρδα
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ. σ. ξύδι
• ½ σφηνάκι νερό
• 1 ½ σφηνάκι ελαιόλαδο
• 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
• Λίγο αλάτι και πιπέρι

Πώς θα τη φτιάξετε:

 Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Τοποθετήστε το μείγμα για λίγα λεπτά στο ψυγείο.

Καλή σας όρεξη! 🙂