πατατοσαλάτα
27 Αυγ

Πατατοσαλάτα για το κυριακάτικο μπάρμπεκιου

Τα καλοκαιρινά κυριακάτικα μεσημέρια είναι η ιδανική ευκαιρία για ένα μπάρμπεκιου στο εξοχικό ή ακόμη και στην βεράντα! Ας πούμε ότι έχετε εξασφαλίσει την καλή παρέα, την καλή διάθεση και τα καλά κρέατα. Τι σας λείπει; Μα φυσικά μία καλή πατατοσαλάτα για να συνοδεύσετε το μπάρμπεκιου σας.

Γι’ αυτό λοιπόν και εμείς σήμερα θα σας δείξουμε πως θα φτιάξετε μία πεντανόστιμη πατατοσαλάτα που θα συνοδεύσει μοναδικά τα κρέατα που έχετε επιλέξει για το μπάρμπεκιου σας!

 

Υλικά:

  • 2 πατάτες Lucia’s Farm
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 λεπτές φέτες μπέικον, κομμένες στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ¼ του φλιτζανιού μηλόξυδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

πατατοσαλάτα

Πως θα την φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία
  • Απλώστε σε μία πιατέλα χαρτί κουζίνας
  • Πλύντε καλά τις πατάτες και τοποθετήστε τις σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό (μαζί με την φλούδα)
  • Κλείστε το καπάκι και βράστε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά
  • Στραγγίξτε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν
  • Μόλις κρυώσουν, κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και βάλτε τις σε ένα μπολ, μαζί με 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Εν τω μεταξύ ψήστε το μπέικον σε ένα τηγάνι για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό – Μόλις είναι έτοιμο, βάλτε το στο πιάτο που απλώσατε χαρτί κουζίνας
  • Φροντίστε να αφήσετε μέσα στο τηγάνι 1 φέτα μπέικον , σβήστε την φωτιά και προσθέστε το σκόρδο, το μηλόξυδο, την μαύρη ζάχαρη και τις 4 κουταλιές της σούπας λάδι που απέμειναν. Ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε και μεταφέρετε το dressing σε ένα μπολ
  • Μέσα σε ένα τηγάνι ψήστε τις πατάτες και από τις 2 μεριές μαζί με τα κρεμμυδάκια, για περίπου 2-3 λεπτά
  • Ρίξτε τις πατάτες και τα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και από πάνω περιχύστε τις με το dressing. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τις για 5 λεπτά προκειμένου να πάρουν την γεύση του dressing
  • Ρίξτε το μπέικον στο μπολ προκειμένου να καλύψετε τις πατάτες
  • Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά
  • Μπορείτε να σερβίρετε την σαλάτα σας είτε ζεστή είτε κρύα

Καλά ψησίματα 🙂