Λίγα υλικά, ελάχιστος χρόνος και αρκετή διάθεση αρκούν για να φτιάξετε τη πιο νόστιμη πατατοσαλάτα που έχετε δοκιμάσει!
Υλικά για την πατατοσαλάτα:
- 750 γρ. πατάτες Lucia’s Farm
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 6 φέτες μπέικον
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 200 γρ. καλαμπόκι
- Μισό κρεμμύδι ξερό (μικρό)
- 2 φλιτζάνια baby ρόκα
- Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
- Βράστε τις πατάτες σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε αλάτι και περιμένετε περίπου 15 λεπτά για να μαλακώσουν
- Στραγγίξτε και ρίξτε κρύο νερό για να κρυώσουν
- Εν τω μεταξύ ψήστε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό (6-8 λεπτά)
- Μόλις ψηθεί βάλτε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι και μόλις κρυώσει κόψτε το σε μικρά κομμάτια
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι
- Κόψτε τις πατάτες στα 4, ρίξτε τις στο μπολ με το dressing και ανακατέψτε καλά
- Ρίξτε το μπέικον, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το ρόκα και το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά
Καλή όρεξη 🙂