πέννες
20 Μαΐ

Πέννες με τοματίνια και σπαράγγια

Ο κόσμος λένε ότι θα ήταν πιο ωραίος αν ήταν φτιαγμένος από ζυμαρικά! Γι’αυτό και εμείς ερχόμαστε για να κάνουμε τον δικό σας κόσμο πιο όμορφο και πιο νόστιμο με μία άκρως ανοιξιάτικη συνταγή. Πέννες με τοματίνια και σπαράγγια. Πάμε να δούμε πως θα τις φτιάξετε.

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 220 γραμμάρια πέννες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 300 γραμμάρια σπαράγγια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κούπες τοματίνια Lucia’s Farm
  • 1 φλιτζάνι μπιζέλια
  • Μισό φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

πέννες

Πως θα τις φτιάξετε:

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράστε αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά
  • Προσθέστε τις πέννες και αφήστε τις μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 8-10 λεπτά, φροντίζοντας να τις ανακατεύετε συχνά
  • Σουρώστε τις πέννες και κρατήστε μισό φλιτζάνι από το νερό
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε το περίπου για 1 λεπτό για να βγάλει τα αρώματα του
  • Ρίξτε τα σπαράγγια, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε τα για 3 λεπτά ώστε να μαλακώσουν
  • Προσθέστε τα τοματίνια και τον αρακά και μαγειρέψτε τα για 2 λεπτά
  • Προσθέστε τον ζωμό κότας και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος
  • Προσθέστε τις πένες και τη μισή παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά
  • Αν τα ζυμαρικά έχουν σκληρύνει προσθέστε λίγο από το ζωμό που κρατήσατε για να μαλακώσουν
  • Γαρνίρετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον βασιλικό

Οι πένες σας είναι έτοιμες!

Καλή όρεξη  🙂