πίτσα
26 Σεπ

Πίτσα με λαχανικά

Αν σας έλεγε κάποιος ότι μπορείτε να φάτε το μπριάμ σε μορφή πίτσας, τι θα του λέγατε; Εμείς μόλις το ακούσαμε σκεφτήκαμε ότι δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αυτή την πίτσα και αποφασίσαμε να τη φτιάξουμε!

 

Ευχαριστούμε την σελίδα olivetomato.com για την ιδέα που μας έδωσε!

 

Υλικά:

  • 6 μικρές πίτες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι τοματίνια Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν λίγο παραπάνω για το τέλος
  • 3 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
  • Τριμμένη φέτα (προαιρετικά)

πίτσα

Πως θα τις φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Κόψτε τα κολοκυθάκια, την μελιτζάνα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ
  • Ρίξτε λίγο αλάτι στο μπολ και ανακατέψτε καλά
  • Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τη ρίγανη και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας
  • Σε ένα άλλο μικρό μπολ τοποθετήστε τα τοματίνια (αφού τα έχετε κόψει πρώτα στη μέση) μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και ανακατέψτε απαλά ώστε να επικαλυφθούν τα τοματίνια με το λάδι
  • Απλώστε το πρώτο μείγμα σε ένα ταψί αφήνοντας χώρο για τα τοματίνια
  • Τοποθετήστε και τα τοματίνια ξεχωριστά μέσα στο ταψί
  • Ψήστε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
  • Εν τω μεταξύ μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα τομάτας. Μέσα σε ένα μπολ ανακατέψτε τον τοματοπελτέ μαζί με 3-4 κουταλιές της σούπας νερό, μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη – Το μείγμα θα πρέπει να είναι πηχτό για να το απλώσετε με ευκολία πάνω στις πίτες
  • Τοποθετήστε τις πίτες σε ένα ταψί και απλώστε επάνω τους τη σάλτσα τομάτας
  • Έπειτα ρίξτε πάνω από κάθε πίτα το μείγμα με το κολοκυθάκι και τα τοματίνια
  • Ρίξτε πάνω από κάθε πίτα ¼ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
  • Προσθέστε την τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
  • Ψήστε τις πίτσες στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά
  • Σερβίρετε ολόκληρες ή κόψτε τις σε κομμάτια

Καλή όρεξη 🙂