
Πόσο πιστεύετε ότι απέχει το κέντρο της Αθήνας από τον Αμερικάνικο Νότο; Μα φυσικά ένα πιάτο δρόμο! Στα πλαίσια λοιπόν του “The Restaurant Project” επισκεφθήκαμε το *PO’ BOYS BBQ και με τη βοήθεια του σεφ Βασίλη Σπόρου, διακτινιστήκαμε στην άλλη μεριά του πλανήτη!
Για το Pulled Pork
- 1kg χοιρινή σπάλα α/ο
- 50g gochujang
- 50ml ηλιέλαιο
- 10g αλάτι ψιλό
Ανακατεύουμε το gochujang, το ηλιέλαιο και το αλάτι. Αλείφουμε τη σπάλα καλά με το μίγμα. Ετοιμάζουμε το smoker στους 120οC και σιγοκαπνίζουμε τη σπάλα με ξύλα οξιάς για περίπου 2,5 ώρες. Μόλις φτάσει 95 βαθμούς κελσίου εσωτερική θερμοκρασία, τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Για τη Salsa Fresca
- 150g τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm κομμένα στα 4
- 15g κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 10g κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 20ml χυμό lime
- 10φύλλα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 5g αλάτι ψιλό
- 5g sriracha
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί
Για την Korean Mayo
- 100g μαγιονέζα
- 20g gochujang
- 10ml χυμό lime
- 3g αλάτι ψιλό
- 5g ζάχαρη κρυσταλλική
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί
Για το Kimchi
- 500g λάχανο κινέζικο κομμένο σε κομμάτια 1cm
- 20g αλάτι χοντρό
- 10g hot pepper flakes
- 10ml fish sauce
- 10g σκόρδο ψιλοκομμένο
- 10g ζάχαρη μαύρη
- 250ml νερό
Ανακατεύουμε το κινέζικο λάχανο με το νερό και το χοντρό αλάτι. Το αφήνουμε 1 ώρα και μετά το στραγγίζουμε καλά. Το ανακατεύουμε καλά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε 24 ώρες στο ψυγείο.
Στήσιμο Πιάτου
Ζεσταίνουμε και από τις 2 πλευρές 2 τορτίγιες καλαμποκιού. Προσθέτουμε από 40g korean mayo, 80g Pulled Pork, 20g kimchi και 20g salsa fresca. Τελειώνουμε με φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, καβουρδισμένο σουσάμι και σταγόνες από χυμό lime.
*Το PO’BOYS, γεννήθηκε από το Mama Roux και την προσπάθεια του Chef Βασίλη Σπόρου και του ιδιοκτήτη John Higgins να γνωρίσουν το αυθεντικό Southern BBQ και τα σιγοκαπνιστά Low and Slow κρέατα στο Αθηναικό κοινό. Το concept έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Χριστουγεννιάτικο Food Market στην πλατεία Κοτζιά το 2016 και από τότε κατέκτησε κάθε street food festival που συμμετείχε, μαζί με τις καρδιές του κόσμου.
Ευχαριστούμε PO’ BOYS BBQ για τη φιλοξενία του
Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ
Βρείτε το PO’ BOYS BBQ στην οδό Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ: