
Το «The Restaurant Project» συνεχίζει τις επισκέψεις του στα μεγαλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας σας τις πιο ξεχωριστές συνταγές με τομάτες και πατάτες Lucia’s Farm. Αυτή τη φορά άνοιξε τις πόρτες του για εμάς το εστιατόριο Χάλαρο*, όπου ο σεφ Ιωάννης Τσιπέλης μας ετοίμασε Tagliata Black Angus Bavette με petit ratatouille βουτύρου.
Υλικά:
- 120 γραμμάρια μελιτζάνες
- 100 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 100 γραμμάρια πατάτες Lucia’s Farm
- 1 τομάτα μέτρια
- 100 γραμμάρια τοματίνια Lucia’s Farm
- 40 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο
- Παρθένο ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια Bavette Black Angus
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες,τα αλατίζουμε και τα περνάμε από δυνατή σχάρα. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, τα ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και τριμμένη τομάτα. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Έπειτα ψήνουμε την Bavette στη σχάρα στους 400 βαθμούς Κελσίου για 8 λεπτά και την κόβουμε taliata. Τοποθετούμε το Ratatouille ως βάση και στήνουμε την taliata από πάνω αφού έχει ήδη ξεκουραστεί.
- Γαρνίρουμε με φριταρισμενα τοματίνια Lucia’s Farm.
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Χάλαρο για τη φιλοξενία του ?
Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ
Βρείτε το εστιατόριο Χάλαρο στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη 71-75, στη Θεσσαλονίκη.
*Από το 1992 το μυστικό της επιτυχίας του εστιατορίου Χάλαρο είναι το ίδιο. Η αγάπη και το μεράκι για έναν χώρο όπου η πολυτέλεια είναι προσιτή, οι γευστικές συνήθειες του Έλληνα συνδυάζονται με τολμηρές πινελιές δημιουργικότητας και η gourmet κουζίνα αγκαλιάζει ολόφρεσκα Ελληνικά προϊόντα!
Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ: