σαλάτα νισουάζ
13 Φεβ

The Restaurant Project: Σαλάτα νισουάζ by Kitchen Bar

Άλλη μία επίσκεψη μας στα πλαίσια του “The Restaurant Project” ολοκληρώθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε να σας παρουσιάσουμε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή. Αυτή τη φορά επισκεφθήκαμε το εστιατόριο Kitchenbar* στη Θεσσαλονίκη και μαζί με τον σεφ Μιχάλη Φανερωμένο ετοιμάσαμε την πιο δροσερή σαλάτα νισουάζ!

 

Υλικά:

  • 100 γρ. τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm
  • 100 γρ. πατάτες baby βρασμένες και ξεφλουδισμένες
  • 30 γρ. κρεμμύδι σε φέτες
  • 30 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο
  • 10 ελιές μαύρες
  • 100 γρ. τόνο σε λάδι ή φρέσκο φιλέτο τόνου ελαφρώς μαγειρεμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. baby αρακά ή φρέσκα φασολάκια βρασμένα
  • 1 αυγό βρασμένο μελάτο

 

Για το dressing:

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι σαμπάνιας ή λευκό ξίδι
  • 1/4 σκελίδας σκόρδο
  • 1 φιλέτο αντζούγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα dijon με σπόρους

σαλάτα νισουάζ

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αυγό
  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά για το dressing
  • Προσθέτουμε όσο dressing θέλουμε και στήνουμε τη σαλάτα σε ένα βαθύ πιάτο
  • Τελειώνουμε με το αυγό στην κορυφή της σαλάτας και στολίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σχοινόπρασο

 

Ευχαριστούμε το εστιατόριο Kitchenbar για τη φιλοξενία του 🙂

 

Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ

 

Βρείτε το εστιατόριο Kitchenbar στην Αποθήκη Β’ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

 

*Από το 2003, το Kitchenbar αποτελεί την πιο “νόστιμη” θέα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από το πρωί για καφέ, το μεσημέρι για φαγητό και το βράδυ για ποτό, το Kitchenbar είναι ένα All Day Bar – Restaurant που συνδυάζει την άνεση με την πολυτέλεια και την όμορφη θέα του Θερμαϊκού!

Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ:

Pantheon Bar

Canteen

Μπακάλ

Ρινόκερος

Ελιά Λεμόνι