ταρτάρ μοσχαριού
13 Απρ

The Restaurant Project: Ταρτάρ μοσχαριού by Mono Restaurant

Ταρτάρ μοσχαριού με αφρό παρμεζάνας και σούπα από τοματίνια

Το “The Restaurant Project” κατηφόρισε προς την Αθήνα. Ήρθε ο καιρός να ανακαλύψουμε τα εστιατόρια της πρωτεύουσας! Πρώτη μας στάση το *Mono Restaurant που συναντήσαμε τον σεφ Βασίλη Βασιλείου που ετοίμασε για εμάς ταρτάρ μοσχαριού με αφρό παρμεζάνας και σούπα από τοματίνια.

 

Συνταγή

 

Για το ταρτάρ μοσχαριού:

Υλικά:

  • 80-100 γρ. χτένι μοσχαρίσιο, καθαρισμένο και κομμένο για ταρτάρ (αρκετά ψιλό)
  • 15 γρ. πελτές βιολογικός Σίφνου
  • 5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ταμπάσκο
  • 1 κουτ. γλυκού worcester sauce
  • 3-4 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε. Το ταρτάρ μας είναι έτοιμο.

 

Για τον αφρό παρμεζάνας:

Υλικά:

  • 250 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 350 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φύλλο ζελατίνης (μουλιασμένο)
  • Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα και προσθέτουμε την παρμεζάνα να λιώσει
  • Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση
  • Αφήνουμε να κρυώσει
  • Προσθέτουμε τη ζελατίνη
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
  • Γεμίζουμε το σιφόν
  • Προσθέτουμε 2 αμπούλες και το διατηρούμε σε ζεστό μπεν μαρί, στους 65 βαθμούς, μέχρι πριν το σερβίρουμε

ταρτάρ μοσχαριού

ταρτάρ μοσχαριού

Για τη σούπα από τοματίνια:

Υλικά:

  • 200 γρ. τοματίνια Lucia’s Farm
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • λίγη worcester sauce
  • ταμπάσκο
  • Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Χαράσσουμε ελαφρώς τα τοματίνια και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν, για 20-25 λεπτά, στους 140 βαθμούς
  • Αφαιρούμε τη φλούδα και τα βάζουμε σε μπλέντερ με τον πελτέ, worcester sauce και ταμπάσκο (όσο θέλουμε), αλάτι και πιπέρι και ομογενοποιούμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο
  • Ζεσταίνουμε ελαφρά για να βγει θερμό

ταρτάρ μοσχαριού

*Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου είναι έτοιμος να σας ταξιδέψει στη Μεσόγειο μέσα από υπέροχα αρώματα και εδέσματα. Ο λιτός και χαρούμενος χώρος του Mono Restaurant σας προδιαθέτει να απολαύσετε το γεύμα σας, ενώ η ατμοσφαιρική μουσική αποτελεί την ιδανική συντροφιά σε ένα ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ευχαριστούμε Mono Restaurant  για τη φιλοξενία του ?

 

Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ

 

Βρείτε το Mono Restaurant στην οδό Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Αθήνα

 

Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ:

Pantheon

Μπακάλ

Ελιά Λεμόνι

Μαύρη Χήνα

Kitchen Bar

Ambrosia

Ρινόκερος 

Canteen

Χάλαρο

Uma Chefs Home Experience