
Ταρτάρ μοσχαριού με αφρό παρμεζάνας και σούπα από τοματίνια
Το “The Restaurant Project” κατηφόρισε προς την Αθήνα. Ήρθε ο καιρός να ανακαλύψουμε τα εστιατόρια της πρωτεύουσας! Πρώτη μας στάση το *Mono Restaurant που συναντήσαμε τον σεφ Βασίλη Βασιλείου που ετοίμασε για εμάς ταρτάρ μοσχαριού με αφρό παρμεζάνας και σούπα από τοματίνια.
Συνταγή
Για το ταρτάρ μοσχαριού:
Υλικά:
- 80-100 γρ. χτένι μοσχαρίσιο, καθαρισμένο και κομμένο για ταρτάρ (αρκετά ψιλό)
- 15 γρ. πελτές βιολογικός Σίφνου
- 5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 5 γρ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- 2 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ταμπάσκο
- 1 κουτ. γλυκού worcester sauce
- 3-4 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε. Το ταρτάρ μας είναι έτοιμο.
Για τον αφρό παρμεζάνας:
Υλικά:
- 250 γρ. γάλα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 350 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φύλλο ζελατίνης (μουλιασμένο)
- Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα και προσθέτουμε την παρμεζάνα να λιώσει
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση
- Αφήνουμε να κρυώσει
- Προσθέτουμε τη ζελατίνη
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
- Γεμίζουμε το σιφόν
- Προσθέτουμε 2 αμπούλες και το διατηρούμε σε ζεστό μπεν μαρί, στους 65 βαθμούς, μέχρι πριν το σερβίρουμε
Για τη σούπα από τοματίνια:
Υλικά:
- 200 γρ. τοματίνια Lucia’s Farm
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- λίγη worcester sauce
- ταμπάσκο
- Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
- Χαράσσουμε ελαφρώς τα τοματίνια και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν, για 20-25 λεπτά, στους 140 βαθμούς
- Αφαιρούμε τη φλούδα και τα βάζουμε σε μπλέντερ με τον πελτέ, worcester sauce και ταμπάσκο (όσο θέλουμε), αλάτι και πιπέρι και ομογενοποιούμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο
- Ζεσταίνουμε ελαφρά για να βγει θερμό
*Ο σεφ Βασίλης Βασιλείου είναι έτοιμος να σας ταξιδέψει στη Μεσόγειο μέσα από υπέροχα αρώματα και εδέσματα. Ο λιτός και χαρούμενος χώρος του Mono Restaurant σας προδιαθέτει να απολαύσετε το γεύμα σας, ενώ η ατμοσφαιρική μουσική αποτελεί την ιδανική συντροφιά σε ένα ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας.
Ευχαριστούμε Mono Restaurant για τη φιλοξενία του ?
Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ
Βρείτε το Mono Restaurant στην οδό Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Αθήνα
Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ: