Το «The Restaurant Project» συνεχίζει τις επισκέψεις του στα μεγαλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας σας τις πιο ξεχωριστές συνταγές με τομάτες και πατάτες Lucia’s Farm. Αυτή τη φορά άνοιξε τις πόρτες του για εμάς το εστιατόριο Μπακάλ* και ήρθαμε αντιμέτωποι με την πιο νόστιμη πατατοσαλάτα που έχουμε δοκιμάσει!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 κιλό πατάτες Lucia’s Farm, βρασμένες
- 10 τοματίνια Lucia’s Farm
- 2 αυγά, βρασμένα κομμένα στα τέσσερα
- 4 λιαστές τομάτες, κομμένες
- 3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2 χαρουποπαξίμαδα σπασμένα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι,ψιλοκομμένο
- Τσακιστές ελιές Χαλκιδικής
- Ελιές Καλαμών
- Μαϊντανός
- Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- Χυμό από 2 φρέσκα λεμόνια
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πατάτες και αφού βράσουν, τις ξεφλουδίζουμε όσο ακόμη είναι ζεστές.
- Κόβουμε τις πατάτες στα έξι κομμάτια
- Ανακατεύουμε τις βραστές πατάτες με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, σερβίρουμε
Ευχαριστούμε το Μπακάλ για τη φιλοξενία του ?
Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ
Βρείτε το Μπακάλ στην Βαλαωρίτου 38 και Καποδιστρίου, στη Θεσσαλονίκη.
*Ανοίγοντας τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2016, το “Μπακάλ” είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα ακόμα εστιατόριο. Προσφέροντας μία εκλεκτή και αυθεντική μεσογειακή κουζίνα συνοδευόμενη από την μεγαλύτερη γκάμα ελληνικών κρασιών, τσίπουρων και μπύρας της Θεσσαλονίκης, το “Μπακάλ” πρωτοπορεί φιλοξενώντας στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους τού κι ένα παραδοσιακό μπακάλικο!
Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ: